Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.11.2013, 17:13   #2 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Guinness rekorları

İlginç Guinness rekorları



Sırt derisiyle kamyonet çekti
Sırt derisine takılan 2 çengel ile Hannibal Helmurto, 24 Ekim 2004'te Londra Croydon'da 4 tonluk bir kamyoneti 91.4 metre çekti



Kaktüs adam
Kanadalı bu genç adam ise Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hiç denenmemiş bir yöntem buldu. Bir buçuk saat içinde vücuduna 1.000 tane iğne batırarak kaktüs adam olma rekorunu kırdı.



En uzun bacak
İspanya, Torremolinos’da Svetlana Pankratova’nın bacakları 132 cm olarak ölçüldü. Bu ayrıcalıklı hediye Pankratova’yı arabalarda ve uçaklarda zor duruma düşürse de “Uzun bacaklar kraliçesi” unvanının da sahibi yaptı.



En çok estetik yaptıran kadın
Dünyanın en çok estetik ameliyat rekoru, 50 estetik operasyon yaptıran ABD’li Cindy Jackson’ın. Tedavilerine 100 bin dolardan fazla para harcamış olan Jackson, burun estetiği, yüz kaldırma, göğüs operasyonu, çene törpülemesi, dolgu, yağ aldırma, kalıcı makyaj gibi birçok cerrahi operasyon geçirdi.



60 saat baş aşağı asılı durma rekorunu kırdı
Amerikalı sihirbaz David Blaine, ABD'nin New York kentinde bulunan Central Park'ta yaptığı 60 saat baş aşağı asılı durma rekor denemesini başarıyla tamamladı.



İskambil kağıtlarından yapılan dünyanın en büyük evi
Dünyada Cardstacker, olarak tanınan Bryan Berg, ABD'de oyun kartlarından dünyanın en büyük evini yaparak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Çin'de bulunan Makao isimli oteli ve Sands Macao isimli kumarhaneyi kartlarla inşa eden Bryan Berg, eser için 44 gün uğraşarak toplam 218 bin 792 kart kullandı.

Hiç yapıştırıcı kullanmayan ve her seferinde yeni bir rekora imza atan Berg, Las Vegas pasajında sergilendi. Modelin ağırlığı 44 taş agırlığında boyu ise 10 metre. Berg Bryan yaptığı eserin tarihin en büyük projesi olduğunu, bunun gerçekten çok zor ve büyük bir inşaat olduğunu, aynı zamanda iskambil kağıtlarının birbirini desteklemesi gerektiğini vurguladı.



Buz küplerinin içinde en uzun süre kalma rekoru
Çin'in kuzeydoğusunda bulunan Heylongciang eyaletinde 43 yaşında bir adam, buz küplerinin içinde 112 dakika kalarak dünya rekoru kırdı ve Guinness rekorlar kitabına girdi.



Rekor için soyundular
Avustralya'nın Sidney kentinde ilginç bir rekor denemesi gerçekleşti. 200'den fazla Avustralyalı dünyanın en geniş katılımlı mayolu geçit törenini gerçekleştirerek rekor kırmak için mayolarını giyerek kendilerini sokaklara attı.



Buz içinde en çok geçirilen zaman
İsrailli sihirbaz Hezi Dean, Tel Aviv'de kurulan özel bir platformda 8 tonluk buz kalıbının içinde tam 64 saat geçirerek unutulmaz bir rekora imza attı.



Dev salata
İspanyol aşçılar dünyanın en büyük salatasını yaptılar. Rekor kırmak için tam 6 bin 500 kilogram salata hazırladı.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla