Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.11.2013, 00:02   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kabak kızartma tarifi

Kabak kızartma tarifi




Kabak kızartma tarifi malzemeler:
1 kg orta boy dolmalık kabak
Bulamaç için
1 su bardağı un
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Kabak kızartma tarifi hazırlanışı:
Önce kabakları akar suyun altında iyice yıkayın.
Sonra saplarını kesip, boylamasına yani uzunlamasına ince ince dilimleyin.
Bir kenarda bekletin.
Bir taraftan da bulamacı hazırlamak için orta boy bir kaseyi önünüze alın.
İçine yumurtaları kırıp, çırparken suyu da ekleyin.
En sonunda azar azar unu ilave ederek iyice çırpıp, karıştırın.
Pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde ise tuz ve karabiberi de serpiştirin.
Geniş bir tavaya sıvıyağı koyup, ocakta kızdırın.
Kabak dilimlerini bu bulamaca iyice batırıp, kızgın yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın.
Sonra da sıcak sıcak servis edin.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla