Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.11.2013, 21:20   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erkeğin 24 saati

Erkeğin 24 saati


ERKEĞİN 24 SAATİ

Günümüzde sadece kadınlar değil, erkekler de en az hissettikleri kadar genç, bakımlı ve sağlıklı görünmek istiyorlar.





Stres,işin yol açtığı gerginlik, trafik sıkışıklığında geçen saatler, sürekli yapılan plan ve proje tartışmaları….. Listeyi uzatmak mümkün. Kısaca günün yorgunluğu diyelim. Ama, zamanımızı hiç kaybetmek istemeyiz, onun yerine kendimizden bir şeyler kaybetmek acaba daha mı iyi olur ? Tabii ki hayır. “ Hele kendimizden kaybedeceğimiz şeyler ” cilt sağlığı, gençlik, moral ve karşımızdaki kişide bırakağımız olumlu bir imajsa….Unutmayın, aynaya baktığınız zaman yüzünüzü canlı ve zinde görmeniz güne iyi bir moralle başlamanıza katkısı büyüktür.

Bu hafta, günümüzün çağdaş erkeklerine bakım önerilerim ;

Sabah: Yataktan kalktıktan sonra açık pencere önünde 30 saniye derin nefes alıp vererek , yani bol oksijen depolayarak günlük bakıma başlamalarını öneriyorum.

İkinci aşamada beş dakika süren sakal traşı. Traş sırasında her gün yapılan yüz ve boyun jimnastiği sayesinde bu bölgeler aynı yaştaki kadınlardan daha geç sarkıyor.

Üçüncü aşama , 6 dakikalık ılık duş. Bu sırada kullanacağınız vücut şampuanı hem kaslarınızı gevşetiyor , hem de istenmeyen vücut kokularını gideriyor. Ardından sıra,yüzünüze süreceğiniz bütün cilt tiplerine uygun nemlendirici olan “Hyaluronic Serum”sürerek güne diri ve bakımlı başlanabiliniyor.

Eğer geç saatte uyuduğunuzda , hele alkol aldığınızda sabah şişmiş bir yüzle uyanırsanız ” Enes bio Cometic’ın ” nane yaprağı özü , pantenol , vitamin A ve E içerikli Skın Tightenin Mask’ı 15 dakikada cildinizi canlandırıyor. Maskeyi göz çevresi dahil yüzünüze ve boynunuza sürün.15 dakika sonra bol suyla durulayın. Ardından “ Hyaluronic Serum ” hyaluronic acid yüksek nem deposu, cildi nemlendiriyor ve çizgileri yumuşatıyor açıyor.

Kendinize zaman ayırın !

Ama hepsi bu kadar değil. Her gün kendinize zaman ayırmayı da öğrenin. Örneğin , pazartesi günleri bir saatinizi cilt bakımına ayırabilirsiniz. Bu bakımı bir güzellik merkezinde yaptırabileceğiniz gibi evde kendiniz de uygulayabilirsiniz. Yüzünüzü, kaynattığınız papatya veya ıhlamur buharına tutup yumuşatın. Ardından yüzünüze ve boynunuza cilt tipinize uygun bir peeling ürünü sürün. Nemli parmak uçlarınızla masaj yaparak cildinizin en dış tabakasındaki ölü hücreleri atın. Gözenekleriniz açılsın, sonra bol su ile yüzünüzü yıkayın. Ardından yine cilt tipinize uygun bir maske seçerek yüzünüze ve boynunuza sürün. Yirmi dakika bekleyin. Bu sırada gözlerinize siyah poşet çay kapatarak dinlenin. Gözlerinizdeki şişlik ve yorgunluk giderken sevdiğiniz bir müziği dinlemeyi de ihmal etmeyin. Sonra yüzünüzü iyice yıkayıp kurulayın.

Stres in ,yanlış duruş ve oturuş genellikle sırt ağrılarına yol açar , Salı günleri size komple vücut masajı yaptırmanızı önerir. Listeyi Çarşamba manikür ve pedikür,Perşembe evde ya da profesyonel bir salonda jimnastik olarak sürdürün.Erkeklerin en sık karşılaştıkları sorunların başında saç dökülmesi gelir ,Cuma gününü kuaför ve saç bakımına ayırmanız.Cumartesi ya da pazar günü için ise “ Bitkisel yağ ve köpüklerle ” hazırlanmış sıcak küvet banyosu bütün haftanın yorgunluğunu alır.Banyonun ardından da 30 dakika ya da bir saat uzanıp ayaklarınızı yukarı kaldırarak dinlenin.

Erkeklerin de bakım önerilerimden yaralanmaları dileği ile ,

Sağlıklı , güzellik dolu günler

Int. Dipl. Kozmetisyen

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla