Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.12.2013, 23:51   #1 (permalink)
Sultan ŞAH

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post İyilik, Kötülük ve İnsan

İyilik, Kötülük ve İnsan

"Sonuçlarımıza bakılırsa, aklıma gelen sadece ruhanilik. Kötülük yeryüzüne çullanacak, artık bundan hiç kuşkum yok. Eğer Tanrı varsa, iyiliği ve kadiri mutlak olarak gözüküyor. Oysa kadiri mutlak olsaydı, Kötülük'ü yok edebilirdi. İyi olsaydı, bu Kötülük'ü yok etmek isterdi.
Ama Kötülük mevcut.


İlk insanlar olan Âdem ve Havva'yı düşünüyorum; itaat etmedikleri için cennetten kovuldular. Onların öz çocukları Habil ve Kabil kurban ve katil oldular. Arkalarından gelen insanlık sonunda Tufan'da boğuldu, çünkü topyekûn kötüleşmişti. Bizim için hangi umut var?
Tanrı'nın kadiri mutlaklığı ve iyiliğine rağmen Kötülük mevcut.
Öyleyse Tanrı yok.
Ya da bizimle dalga geçiyor.
Ve bizim mutsuzluğumuzla.
Çünkü O ta baştan beri biliyor, bizi kusurlu yarattı.
Başarısızlığa adanmış olarak. Bizler acımasız kozmik bir gücün oyuncaklarından başka bir şey değiliz.
Ve burada, çalışmalarımızla, bunu kanıtladık."


bütün insanların içinde kötülüğe yatkınlık, kana ve şiddete karşı bir eğilim ve arzu vardır...
dünyaya 200.000 den fazla peygamber gönderildiği söylenirken, düzen sürekli bozulmakta, bireyler ve toplumlar sürekli kötüye gitmiştir...
savaşlar, kopan vücut parçaları...
roma dönemi gladyatör savaşları...kan görünce sevinen insanlar...birinin kafası koparılınca sevinç çığlıkları atanlar...
çizgi filmlerde kolu, kafası koparılan çizgi karakterlerle mutlu olan çocuklar...
bilgisayar oyunlarında kanlı sahneler: assasin's creed, dragon age, counter strike, call of duty, ve niceleri...
eminim birşeyler çağrışım yapacaktır.
insanın içinden gelen kötülük ve yaratılış...'mükemmel mi yaratıldık?' sorusunun yanıtı 'evet' ise; mükemmel nedir? hayır ise, tanrı bilerek mi bizi kusurlu yaratmıştır?

bazı genlerin, saldırganlığı artırdığı da göz önünde bulundurulursa, yani genetik faktörler, o kişinin birisini öldürmesinde onu suçlu görebilir miyiz? mesela zodiac diye bir film vardı, eski bir yapım, amerikadaki gerçek bir ...seri katilin hikayesi..."başım ağrıyor, o yüzden öldürüyorum" dediği bi yer vardı filmde...dünyada böyle insanlar var; psikolojik ya da alıntı yaptığım yazıdaki gibi ruhanilik...ancak iyiliği tetikleyen genler bulunmamaktadır...bu durumda insan öldürerek ruhani rahatlama yaşayan insanın, birisini öldürmüş olması kötü müdür iyi mi?

bazı şeyleri yaparken akıl ve irade devre dışı kalıyor; şizofreni ya da karakter karmaşası yaşayan insanlar...yüzüklerin efendisindeki gollum gibi çift karakterli insanlar var ve şalter attıktan sonra artık kendisi değil, içindeki kötülük konuşmaya başlıyor. onun bilinçsiz yaptıkları kötülük olarak değerlendirilebilir mi?

__________________


Sultan ŞAH isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla