Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.12.2013, 12:12   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bacakları Tıraş Etmek Doğru mu?

Bacakları Tıraş Etmek Doğru mu?


Tıraşın birçok yan etkisi olabilir. Kesikler, zedelenmeler ve hassas bir cilt. Tüyleri kıvrık bir yapıya sahip olan kişilerde tüylerin içeriye doğru büyümesi söz konusu olabilir ve büyük sorunlar yaratabilir.

Çoğumuz tıraş etmenin tüyleri daha çok ve kalın olarak çıkaracağını düşünürüz. Ancak bu pek de geçerliliği olmayan bir düşüncedir. Görünüş itibariyle tüylerin daha çok çıktığı doğrudur çünkü tıraş edilmiş tüyler yeniden büyüdüğünde uçları daha sert bir hal alır. Bu nedenle sanki daha çokmuş gibi görünür. Ancak şu da bir gerçektir ki tıraş edilen cilt nemliliğini kaybeder. Bu nedenle mutlaka bir nemlendirici krem kullanmak şarttır.

En zahmetsiz ve acısız epilasyon yöntemi hangisi?

Tıraş sonrası kesikler oldukça can sıkıcı bir durumdur. 15 dakika boyunca kanayabilen bu kesikleri durdurmak için hijyenik mendiller kullanılabilir ve ardından ufak bir mendil parçasıyla baskı uygulanabilir.
Soğuk duş esnasında tıraş kanamanın büyük ölçüde önlenmesini sağlar. Çünkü bu şartlar altında cilt yüzeyine yakın yerlerdeki kan akışı yavaşlar.

Tıraştan sonra cilt tipine uygun bir nemlendirici krem kullanmak kesinlikle unutulmaması gereken bir uygulamadır. Tahriş olan cildin nemini koruması oldukça önemlidir. Aynı uygulama epilasyon sonrasında da tekrarlanmalıdır. Çünkü nemliliğini kaybeden ciltte başka sorunlar da yaşanabilir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla