Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.12.2013, 21:05   #36 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart

Allah Uçamayan Kuşa Alçacık Dal Verir Atasözünün Anlamı

Kiminin gücü az, kiminin yeteneği sınırlıdır. Allah, bu insanlara da durumlarına göre imkânlar verir; kolaylıklar gösterir; onların da bir hayat düzeni kurmalarına, geçim yolu bulup barınmalarına yardım eder.


Allah'ın Bildiği Kuldan Saklanmaz Atasözünün Anlamı

Bütün insanlar, yaptıkları her şeyden yaratıcıları olan Allah'a karşı sorumludurlar. Allah, kullarının ne yaptıklarını, ne düşündüklerini ve kalplerinden geçenleri bilir. İnsan, eğer bir suç işlemişse, bu suçundan dolayı önce Allah'tan korkmalı ve utanmalıdır. Çünkü, hiçbir şeyin kendisine gizli olmadığı Allah, onun suç işlediğini biliyordur. Bunu gizlemek, o suçu ortadankaldırmaz. Öyle ise onu kuldan niçin saklamalıdır?


Allı Yelek Pullu Yelek Canfes Neye Gerek? Atasözünün Anlamı

Elinde bir miktar parası olan budala ve kendini beğenmiş kişiler ona en gerekli olan şeyleri alacaklarına giyim, kuşam ve lükse hitap edecek şeyleri alırlar. Bunlar onun için gerekli olmadığını ise, en lazım olan şey gerektiğinden anlarlar. Ancak iş işten geçer.


Alma El Kızının Ahını Gökten İndirir Şahini Atasözünün Anlamı

Kimsenin ahı yerde kalmaz. Kimsenin ahını almamak en iyisi. Bilip bilmeden kimsenin ahını almamak lazım.


Almadan Vermek Allah'a Mahsus (yaraşır) Atasözünün Anlamı

Hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, ama ihtiyaç sahiplerinin muhtaç olduğu tek varlık, şanı yüce olan Allah'tır. Karşılık beklemeden yardım yapmak sadece ve sadece Allah'a mahsustur. Bu sebeple insanlar yardımlaşırken bir karşılığı gözetirler. Bir şey verirken almaya gereklilik duyarlar. Öyleyse siz başkasınayardımcı olunuz ki, başkası da size yardımcı olsun.


Almadığın Hayvanı Kuyruğundan Tutma Atasözünün Anlamı

Hiçbir zaman alamayacağın bir mala alacakmış gibi, yapamayacağın bir işe yapacakmış gibi, yanında çalıştıramayacağın bir kişiye çalıştıracakmış gibi yakın ilgi gösterme. Bu, karşı tarafa boş yere umut vermek olur ki, doğru bir hareketdeğildir.


Altı Olur Yedi Olur Hep Allah'ın Dediği Olur Atasözünün Anlamı

İnsanoğlu ne tür hesaplar ve plânlar yaparsa yapsın, ne tür ihtimalleri göz önüne alırsa alsın, sonuçta Allah ne dilemişse o olur. Bunun için “takdir, tedbiri bozar” demişlerdir.


Altın Anahtar Her Kapıyı Açar Atasözünün Anlamı

Para güçlü bir araçtır. Paranın halledemeyeceği, ortadan kaldıramayacağı engel ya da mesele yok gibidir. Çünkü insanlar çıkarlarına, nefislerine düşkündürler. Bu düşkünlük onları zayıf bırakır. Para da bu zayıf insanları kolayca elde eder. Dolayısıyla karşılığını para ile ödediğinizde, insanlar pek çok engeli


Altın Eli Bıçak Kesmez Atasözünün Anlamı

1- Zengin kişi para ile pek çok meselesini halleder, paranın gücü sebebiyle ona zarar vermek zorlaşır.

2- Hünerli, işinin ehli kimseyi hayat zorlukları kolay kolay etkileyemez. Bir an zorluklar onu sarssa bile, o yılmadan çalışır; işlerini yoluna kor ve hayatını sürdürür.


Gümüş Eşik Ağaç Eşiğe Muhtaçtır Atasözünün Anlamı

Ne varlığa, ne makama güvenmemeli; hiç kimseye yukarıdan bakılmamalıdır. Gün gelir insan elindeki varlığı yitirip yoksullaşabilir, bir zamanlar kendisinden daha yoksul olan bir kişiye muhtaç olabilir. Mevkisini de kaybedebilir ve kendisinden daha önce altta olan insanların emrinde çalışmaya mecbur kalabilir.


Altın Yere Düşmeyle Pul Olmaz Atasözünün Anlamı

Yetenekli, dürüst ve değerli bir kişi bulunduğu yüksek yeri (makam mevki) yitirip önemsiz bir yerde bulunmak zorunda kalsa bile değerinden bir şey kaybetmez.


Altının Kıymetini Sarraf Bilir Atasözünün Anlamı

Bir şeyin değerini ancak bu konularda uzmanlığı bulunanlar bilir. Sarraf işi olduğu ve bu konuda bilgisi olduğu için altının kıymetini bilmektedir.


Eğilen Baş Kesilmez Atasözünün Anlamı

Yiğitliğinize, mertliğinize güvenerek teslim olan kişi size sığınıyor; canının da sizin tarafınızdan korunmasını istiyor demektir. Böyle bir durumda ona kötülük yapmak ya da onu öldürmek doğru değildir. Aksi bir tavır insanlık dışı bir hareketolur, meğer ki sığınan kişi düşman bile olsa.


Ana Evladını Atmış Yar Başında Tutmuş Atasözünün Anlamı

Biliriz ki, çocuğu en fazla seven, ona en fazla emeği geçen, onu en fazla koruyan, onunla en fazla bütünleşen genellikle annedir. Bu sebeple ona ne kadar kızarsa kızsın, ondan ne kadar nefret ederse etsin, bu durumunu devamlı sürdürmesi düşünülemez. Çocuğun tehlikeye düştüğü bir anda, annelik içgüdüleri hareketegeçer ve onu korumaya çalışır.


Ananın Bastığı Yerde Yavru Ölmez Atasözünün Anlamı

Kişiyi yaşadığı yer anlatır ve davranışlarını açıklar.


Anasına Bak Kızını Al Astarına Bak Bezini Al Atasözünün Anlamı

Kız annesinin birçok huylarını doğuştan almış bulunur. Sonra da annesinin eğitimi ile yetişir. Bunun için bir kızın niteliklerini öğrenmek isteyenler, annesine benzeyeceğini düşünürlerse yanılmamış olurlar. Nitekim bir kumaşın kenarına bakanlar, her yerini görmüş gibi olurlar.


Anlayana Sivri Sinek Saz Anlamayana Davul Zurna Az Atasözünün Anlamı

Kimi meseleleri üstü kapalı, bazı ipuçları vererek şöyle bir anlatmak zorunluluğu hasıl olur. Anlayışlı kimseler bu tür konuşmadan ne denmek istendiğini kolayca anlarlar. Ama kavrayışı kıt kimseler ne kadar açık


Ar Dünyası Değil Kâr Dünyası Atasözünün Anlamı

1. Yaptığı iş eğer namusuna dokunmuyor, onurunu zedelemiyorsa geçim için şu ya da bu işi yapmalı insan; utanıp sıkılmadan para kazanmalıdır.

2. Kimi insanlar vardır ki, namus ve onur denen değerleri bir tarafa fırlatmış, çıkar için her türlü işi yapmaktadırlar.


Ar Gözden Kar Yüzden Anlaşılır Atasözünün Anlamı

İyi niyet insanın yüzünden ve gözünde bile anlaşılır.


Ar Namus Tertemiz Atasözünün Anlamı

Utanması olmayan...

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla