Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.12.2013, 19:04   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuru Kayısı Reçeli tarifi

Kuru Kayısı Reçeli

MALZEMELER:


500 gram kuru kayısı,

5 su bardağı toz şeker,

2,5 bardak su,

2 çorba kaşığı limon suyu.


YAPILIŞI:

Bir tencereye şeker ile su konup kaynatılır. Bu sırada sıra ile şu işlemler yapılır:

• Bir gün önceden ıslatılmış kuru kayısılar iyice süzülür.

Şurup koyulaşınca, limon suyu ilave edilip, kaynatmaya devam edilir.

• Kaynama sırasında meydana gelen “köpükler” delikli kepçe ile alınır.

• Kıvamına geldikten sonra ateşten alınır.

• Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur. Ağzı sıkıca kapatılır.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla