Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.12.2013, 16:00   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hormon ilaçları kanseri davet ediyor!

Hormon ilaçları kanseri davet ediyor!

ABD ve İngiltere’de yapılan araştırmalar, menopoz sonrası hormon kullanımıyla göğüs ve yumurtalık kanseri arasında bağlantı olduğu sonucunu ortaya koydu.

ABD’de yapılan ve sonuçları New England tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bu ülkedeki göğüs kanseri oranında görülen sert düşüşle hormon kullanımında azalma arasında bağlantı bulunuyor.

Ulusal Kanser Enstitüsünden elde edilen verilere dayandırılan araştırmada, ABD’de kadınlarda göğüs kanseri vakalarının oranının 2003’te bir önceki yıla nazaran yüzde 6,7 oranında düştüğü ve o zamandan bu yana değişmediği saptandı.

ABD’de 2001’de 61 milyon olan hormon reçeteleri sayısının da 2004’te 21 milyona düştüğü belirlendi.

Bu düşüşlerin, menopoz sonrası hormon kullanımının daha yüksek kalp, felç ve göğüs kanseri riski taşıdığına dair raporların yayımlanmasından sonra olduğuna dikkat çekildi.

Araştırmayı yapanlar, hormon kullanımının azalmasıyla 2001’den 2004’e kadar göğüs kanseri oranlarında yaklaşık yüzde 9’luk bir düşüş olduğunu belirtti.

İngiltere’de yaklaşık bir milyon kadın üzerinde yapılan ve Lancet tıp dergisinde yayımlanan diğer araştırmanın sonuçları, menopozdan sonra hormon alan kadınlarda, hiç kullanmayanlara nazaran yumurtalık kanserinin oluşma ihtimalinin yüzde 20 olduğunu gösterdi.

Bu araştırmada, menopoz sonrası ateş basmaları ve diğer belirtilerin giderilmesi için mümkün olduğu kadar az dozda ve kısa bir zaman için hormon kullanılması tavsiyesinden vazgeçilmedi

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla