Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.12.2013, 10:36   #1 (permalink)
Hayat
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Astım Belirtileri Nasıl Ortaya Çıkar

Astım Belirtileri Nasıl Ortaya Çıkar


Astım özellikle küçük yaştaki çocuklarda daha fazla görülen bir hastalıktır.Astım hastalığı temelde genetik bir hastalıktır.Özellikle yakın aile çevresinde astım olan kişilerde astım gelişme olasılığı daha yüksektir. Aile yakınlarında astım olmadan da genetik bazı bozukluklara bağlı olarak astım gelişme olasılığı daha fazla vardır.
Astım hastalığının belirtileri özellikle göğüste ıslık sesine benzer ses hissedilmesi ayrıca 3 haftadan daha uzun bir süre süre gelen öksürük ve göğüste hissedilen tıkanıklık hissidir.

Astım hastalığında nefes darlığı ataklar halinde gelmekte olup özellikle geceleri uykudan hastayı kaldırması tipiktir. Ataklar arasında hastanın genelde nefes darlığı yakınması bulunmamakktadır.

Hastaların bir kısmında nefes darlığı sürekli bir hal alabilir ve hastanın yaşam kalitesini bozarak sürekli geceleri uykudan uyandırmaya, iş gücü kaybına, acile başvuralara, hastaneye yatmalara neden olabilir. Astımlılarda mutlaka nefes darlığı olmak zorunda değildir. Öksürükle de seyreden astım formaları vardır. Özellikle geceleri gelen ve hastayı uykudan uyandıran öksürük, eforla gelen öksürük yakınmaları olduğunda astım olası bir tanı olarak akla gelmelidir.

Astım atağında genelde tetiği çeken bir faktör vardır. Altta yatan temel neden çoğu hastada alerji olmakla beraber en sık olarak enfeksiyonları takiben hastalarda astım ataklarına rastlanmaktadır.


Hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla