Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.12.2013, 18:58   #5 (permalink)
Asi Ruh
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Beşiktaş Tarihi

İKİNCİ BÖLÜM
ÜYELİK


Üye
Madde 8.
Üye; tüzükte öngörülen koşulları yerine getirmek suretiyle, Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliği sıfatını kazanan kişidir.



Üye Olma
Madde 9.
Fiil ehliyetine sahip ve 18 (on sekiz) yaşını doldurmuş, BJK sevgisi taşıyan ve kulübün değerlerine saygılı gerçek kişiler üye olabilirler.

Ancak;

Yasalarda derneklere üye olmaları yasaklanmış olanlar,
Cezaları tecil edilmiş veya affa uğramış olsalar bile yüz kızartıcı ve diğer suçlardan (bilinçli taksirli suçlar dışındaki taksirli suçlar hariç) birinden dolayı hapis cezası ile mahkûm olanlar veya hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş olanlar,
Kendi isteğiyle ayrılmış veya üyelikten çıkarılmış olanlar,
Türkiye profesyonel spor liglerinde aynı kategoride faaliyet gösteren başka bir spor kulübüne üye olanlar ile lisanslı sporcu veya görevli olanlar

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne üye olamazlar. Ayrıca, Türkiye profesyonel spor liglerindeki takımlara üye olan, bu takımlar ve/veya iştirakleri ile ortaklıkları bulunan mevcut üyeler üyelik haklarından faydalanamazlar.

Üyelik Başvurusu
Madde 10.
Üyelik başvurusu;

a. Madde 9’da belirtilen nitelikleri taşıyan ve kulübe üye olmak isteyen kişi, kulüp tarafından hazırlanan üyelik başvuru formundaki bilgileri doldurur ve 5 (beş) yılını doldurmuş 2 (iki) üye ile birlikte imzalar. Üye adayı, üyelik başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu onaylar. Ayrıca, başvurudan en fazla 3 (üç) ay önceki tarihi taşıyan noter tasdikli nüfus cüzdan suretini, ikametgâh ve adli sicil belgesini eklemek zorundadır. Üyelik başvurusu ve ekleri, bir dosya halinde kulüp Genel Sekreterliği’ne kayıt numarası ve tarih alınarak verilir.

b. Yönetim Kurulu, üyelik başvuru formunu bir hafta içinde Seçme ve Sicil Kurulu’na alındı belgesi karşılığı verir. Seçme ve Sicil Kurulu, başvuru ve eklerini, tüzük hükümlerine uygun olup olmadığını araştırarak, kulüp binasında 10 (on) gün süre ile askıya çıkarır ve kulübün resmi internet sitesinde duyurur. Gerektiğinde adayla sözlü görüşme yaparak, adı geçen hakkında yapacağı inceleme sonucunu, başvurusuna karşılık olarak bildirilmek üzere 15 (on beş) gün içinde Yönetim Kurulu’na verir. Yönetim Kurulu’nun vereceği karar kesindir. Başvurular, Genel Sekreterliğe yapılan başvuru tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde karara bağlanır ve sonuç ilgili kişiye, kulüpte kayıtlı iletişim bilgilerine göre yapılan bildirimler yoluyla bildirilir.

c. Yönetim Kurulu, üyeliğine karar verilen üye adayına bu kararla birlikte giriş ücreti ve o yıla ait aidat yükümlülüğünü 30 (otuz) gün içinde yerine getirmesini bildirir. Süresi içinde giriş ücreti ve aidat yükümlülüğünü yerine getiren üyenin dosyası, Seçme ve Sicil Kurulu’na gönderilir ve kayıt defterine işlenir.

d. Üyelik başvuruları; biri 01 Mart – 31 Mayıs, diğeri 01 Ağustos – 31 Ekim tarihleri arasında olmak üzere, iki ayrı dönemde yapılır ve değerlendirilir

e. Üyelikte 5 (beş) yılını dolduran her bir üye, 1 (bir) takvim yılı içinde en fazla 10 (on) aday üyeyi takdim edebilir.

f. Kulübe büyük yararı, maddi ve manevi yardımı dokunmuş veya dokunacak, kamuoyu tarafından da bilinen ve tanınan kişilere Yönetim Kurulu’nun önerisi ve Divan Kurulu’nun uygun görmesi ile kulüp onur üyeliği verilir. Bu kişiler, Divan Kurulu’nun da doğal üyesi olup, diledikleri takdirde Divan Kurulu ve Genel Kurul toplantılarına katılabilirler. Ancak, onur üyeliği asıl üyeliğe dönüşmedikçe seçme ve seçilme hakları yoktur.

g. Kulübün faaliyet gösterdiği spor dallarında en az 5 (beş) yıl lisanslı amatör sporcu olarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda kulübü temsil etmiş ve sporu kulüpte bırakmış sporcular, giriş ücretinin yarısını ödeyerek; ulusal ve uluslararası yarışmalarda, olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında ilk üç dereceye girenler giriş ücreti ödemeksizin kulübe üye olabilirler. Profesyonel sporcular ile sözleşmeli olarak ücret alan sporcular, giriş ücretinin tamamını öderler.

h. Kulüpte en az 3 (üç) yıllık üyelik süresini dolduran üyelerin (vefat edenler dâhil), eş ve 25 (yirmi beş) yaşını doldurmamış çocukları, giriş ücretinin yarısını ödeyerek üye olabilirler.

i. Yönetim Kurulu, başkanının önerisiyle bir yıl içinde 10 (on) kişiyi geçmemek kaydıyla, kamuoyunca tanınan, bilinen, toplumda üst düzey görev yapmış veya yapmakta olan ve kulübe faydalı olacağı düşünülen kişileri, giriş ücreti alınmaksızın kulübe üye yapabilir.

j. Kulüp üyelerinin ödeyeceği giriş ücreti ile yıllık aidat tutarı, mevcut tutarlardan az olmamak üzere her yıl yapılan olağan veya olağanüstü İdari ve Mali Genel Kurul’da belirlenir. Aidat ödemeleri, 01 Nisan – 31 Aralık tarihleri arasında kulübün veznesine veya göstereceği bankadaki hesaba herhangi bir ödeme aracı ile yapılır.

k. Yıllık aidatını ödemeyen üyeler, idari ve mali genel kurulların yapıldığı ayı takip eden ayda, Yönetim Kurulu tarafından kulübün resmi internet sayfasında ilan yoluyla ve kulüpte kayıtlı iletişim bilgilerine yapılan bildirimler ile ödemeye davet edilirler. Borcu olan üyeler, yıllık aidatın son ödeme günü olan 31 Aralık tarihine kadar, ödeme tarihinde geçerli olan yıllık aidatın 2 (iki) katını öderler. Yıllık aidatını art arda 3 (üç) yıl ödemeyenin, kulüp üyeliği kendiliğinden sona erer ve Seçme ve Sicil Kurulu’nca kaydı silinir. Üye yıllık aidat borçlarında kulüpte tutulan defter kayıtları esastır. Üye kayıt defterinde yazılı olan iletişim bilgilerini değiştiren üye, yeni iletişim bilgilerini 30 (otuz) gün içinde kulübe bildirmek zorundadır. Aksi halde üyenin kulüpte kayıtlı iletişim bilgilerine yapılan bildirimler geçerlidir. Süresinde ödenti yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin üyelikleri, başka bir işleme gerek kalmaksızın kendiliğinden sona erer.

Üyelerin Hak ve Yükümlülükleri
Madde 11.
Kulüp üyeleri, işbu tüzük ve ilgili mevzuatta belirtilen esaslar çerçevesinde kulüp faaliyetlerine katılma, imkânlarından yararlanma, organlara seçme ve seçilme haklarına sahiptirler.

Üyeler, tüzükte belirtilen kurallar çerçevesinde taahhüt ettikleri aidat ödentilerini ödemekle yükümlü olup, ayrıca derneğin amaçlarına uygun davranmak ve derneğe bağlılık göstermek, kulübün amaçlarına ulaşmasını zorlaştırıcı veya engelleyici davranışlardan kaçınmakla yükümlüdürler.

Aidatını Yatırmayan Üyenin Üyelik Haklarından Faydalanamaması
Madde 12.
Yıllık aidatını 31 Aralık günü çalışma saati bitimine kadar ödemeyen üye üyelik haklarından faydalanamaz. Üyelik haklarından faydalanamayan üyeler, Genel Kurul ve Divan Kurulu toplantılarına katılamayacakları gibi, kulübün organlarına da aday olamaz, seçilemez ve kulübe ait sosyal tesislerden yararlanamazlar. Seçilmiş olan varsa, bu üyenin seçimi geçersiz sayılır.

Üyelikten Çıkma
Madde 13.
Üyelikten çıkma, yazılı istekle olur. Bu isteğin Yönetim Kurulu Başkanlığına yapılması zorunludur .

Üyelikten Çıkarılma
Madde 14.
Üyelikten çıkarılma, Disiplin Kurulu’nun önerisi ve Yönetim Kurulu’nun kararı ile olur. Karar, Yönetim Kurulu tarafından 15 (on beş) gün içinde ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

Üyeliğin Düşmüş Sayılması
Madde 15.
Üyelik için kanunda ve işbu tüzüğün 9. maddesinde aranılan nitelikleri sonradan kaybedenler ile bu niteliklere sahip olmadıkları sonradan anlaşılanlar, aidat yükümlülüğünü işbu tüzüğün 10. maddesi, (k) bendinde belirtilen usuller çerçevesinde yerine getirmeyenlerin üyelikleri kendiliğinden düşer.

Ayrıca, organlara seçilme niteliklerine sahip olmadıkları sonradan anlaşılan üyelerin bu görevleri de kendiliğinden sona erer.

Bu durum, ilgiliye kulüpte kayıtlı iletişim bilgileri yoluyla bildirilmek üzere, Seçme ve Sicil Kurulu tarafından Yönetim Kurulu’na iletilir.

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla