Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.12.2013, 23:26   #1 (permalink)
Sultan ŞAH

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yank 10 Yılın Ardından Sirius ve Pitou Adlı Leoparlar Özgür

10 Yılın Ardından Sirius ve Pitou Adlı Leoparlar Özgür



10 yıldır Monte Carlo dağlarındaki bir kafesti...


The Mail on Sunday ve The Born Free derneğinin 5 yıllık mücadelesi sonucu Monaco hayvanat bahçesinden kurtarıldıktan sonra oyun oynayarak yeni özgürlüklerinin tadını çıkardılar.
Dişi olan 14 yaşındaki Pitou kafesinden çıktıktan sonra kükreyerek yeni evini selamladı. Erkek olan 13 yaşındaki Sirius ise kafesten çıkması için ikna edilmek zorunda kalındı.
Leoparlar, Fransız bir sirk sahibi tarafından Prens Rainier'e verildikten sonra Monaco's Jardin Animalier'da hapsedildi.
Fakat geçen hafta, 2005'te tahta geçen Prens Albert onları serbest bıraktı.
'Babam hayvanat bahçesini 1950'nin başlarında açtı. Annem de beni buraya getirirdi. Yeterli açık alanın olmaması hayatta kalmayı zorlaştırır. Babam bunun farkında değildi. O hayvanları severdi ve yakınında olmalarını isterdi. Bence artık farklı şartlarda düşünmeliyiz. Hayvanat bahçesindeki hayvanların biraz açık alana ve özgürlük hissine ihtiyaçları var. Hatta bunların birçoğu esaret altında doğdu. Leoparlar oldukça yaşlandı. Fakat özgürce, mutlu birkaç yıl daha yaşayabileceklerse eminim ki bunu yaptığımız için oldukça minnettar olurlar. Hayvanat bahçelerinin misyonunu tekrar düşünmemizin vakti geldi. Çünkü artık belgeseller sayesinde hayvanlar dünyasını oldukça ayrıntılı olarak görebiliyoruz.' dedi.
10 Yılın Ardından Sirius ve Pitou Adlı Leoparlar Özgür
Leoparların kurtarılması, hayvanat bahçesinin bir doğa parkı ve eğitim merkezi haline dönüştürülmesinin başlaması için bir işaret olması bekleniyor.
Bu ayrıca, mücadeleyi başlatan Virginia McKenna için büyük bir başarı oldu.
1966 yapımı Born Free filminin yıldızı Virginia; 'Bu çok büyük bir ilerleme. Kendimi ayın üstünde gibi hissediyorum. Hayvanat bahçesini bir kez gördüğünüzde bir daha asla unutamazsınız. Orada hapsedilmiş hayvanları unutamazsınız. Monaco'da hayvanların tutulduğu bu elverişsiz, küçük mekan; etraflarını saran bu kadar zenginlikle o kadar tezat oluşturuyor ki. Bu çok adaletsizce ve insanlığa yakışmayan bir durum. Prensin aldığı bu tutum beni kendine hayran bıraktı. Çok sahici biri ve bence Monaco böyle birine sahip olduğu için çok şanslı.' dedi.
Hayvanları kurtarmak için bu mücadele, The Mail on Sunday gazetesinde çıkan, Pitou ve Sirius'un, Nina'nın (nadir bir beyaz kaplan) ve Poluxe'un (derisi çok kötü bir durumda olan hipopotam) yaşamlarını detaylı bir şekilde anlatan bir makale ile başladı.
Bu hikaye, Virginia ve bir grup öğrencinin Londra'daki Monaco konsolosluğuna getirdiği binlerce protesto mektubu yollanmasına neden oldu.
Geçen hafta, Born Free'nin uzmanı olan John Knight tarafından uyutulup sağlık kontrolünden geçirilen leoparlar, Güney Afrika havayolları ile yeni evlerine gönderilmeden önce İngiltere'ye yollandı.
Virginia; 'Artık son günlerini ait oldukları yerde yaşayabilirler.' dedi

__________________


Sultan ŞAH isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla