Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.12.2013, 12:03   #1 (permalink)
Ela
Boşver gitsin...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dekorasyonda ahşap kullanma incelikleri

Dekorasyonda ahşap kullanma incelikleri ?


Dekorasyonda ahşap dokusunu kullanmak biraz risklidir. Bu yüzden ahşabın kasvet yaratabileceği renklerden uzak durmak gerekir. Ahşabı canlı ve açık renklerle kombinlerseniz o derece ferah sonuçlar alabilirsiniz.

-Ahşap kullanılan mekanlarda aydınlatma da son derece önemlidir. Işık yetersiz olduğunda karanlık, odayı daha dar gösterebilir. Aynı

zamanda kullanılan malzemenin çok fazla işlenmiş olması, yapay ve samimiyetsiz bir sonuç doğuracaktır. Bu nedenle ahşabı en süssüz en doğal, el emekli haliyle kullanmakta yarar olacaktır.

-Ahşap kullanırken ağacın doğal yönünden ne kadar yararlanırsak yani ne kadar az işlenmiş olursa o kadar başarılı sonuçlar elde edebiliriz.

-Doğallığı yaşamının her yerinde hissetme ihtiyacı duyan insanoğlu, şehrin içine sıkışıp kaldığında çözümü yine doğayı yanına taşımakta bulur. Ahşap bu durum için biçilmiş kaftandır.

-Yaşam alanımızda sıcak dokusuyla, samimi bir hava katar. Metalin soğukluğundan uzak olanlar için oldukça kullanışlıdır.

-Ahşap ürünler hem sağlıklı hem de dayanıklıdır. Ahşap zeminleri cilalayarak uzun yıllar boyunca kullanabiliriz.

-Yuvarlak ya da köşeli hatlarla kendi karakterinizi yansıttığınız ahşap dekoratif ürünler, elde edilmesi güç ürünler değildir. Bir zanaat işi olan ahşap, isteğinize göre biçimlendirilir, renklendirilir ve kullanıma uygun hale getirilir.

-Özellikle dış cephelerde rüzgarın ve hava koşullarının sert olduğu yerlerde ahşabın korunması daha da önem taşır. Güneşin zararlı ışınları, su, nem ve biyolojik zararlılar, ahşabın yıpranmasını hızlandırır.

-Bu yüzden ahşabın koruyucu ürünlerle düzenli olarak bakımının yapılması, ürünlerinizi daha uzun yıllar kullanmanıza da olanak sağlayacaktır.

__________________
Ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla