Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.12.2013, 10:12   #1 (permalink)
Ela
Boşver gitsin...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kışa özel iç mekan önerileri

Kışa özel iç mekan önerileri








Kış aylarında eğlenceli, sosyal, oksijeni bol dış mekanlardan iç mekanlara kendimizi adapte etmek zorlanıyoruz değil mi? İşte size mekan ve ortam değişimlerinin üzerinizdeki kötü psikolojik etkilerini yok edecek ve iç mekanları çekici hale getirecek küçük detaylar…

Öncelikle her zaman naturel bir yaşam tarzının insanın doğasıyla bütünleştiğini, bu bütünleşmenin sonucunda farkında olmadan psikolojik anlamda bir rahatlama ve öz benliğimizi kazandığımızı söyleyebilirim. Bu doğallığı yaşadığımız evlerimize taşımamızın zor olmadığını söyleyebilirim.

Her şeyden önce pencerelerimizden gelen gün ışığını evin her yerine yansıtacak malzemeleri kullanmanızı veya mümkün olduğu kadar evin ara duvarlarını yok var sayacak şekilde dolu ve boş malzemelerle donatmanızı tavsiye ederim. Örneğin mutfağınızın salonla kesişen duvarını kırın ve bu duvarın yerine kalın, temperli camdan bir duvar yapın. Böylece yaşama mekanı ve mutfak bütünleşip hem hacimsel olarak hem de mekan aydınlığı açısından farkındalık yaratacaktır. Camdan mutfak görünür, çocuğum çarpar diye düşünmeyin. Çünkü camın üzerini isterseniz desenli bir folyoyla hem dekoratif hemde görünür bir hale dönüştürebilirsiniz.

Aydınlatmanın Önemi

Evimizde her defasında ruh halimize göre farklı bir renkte duvar istiyorsak da led teknolojisinden faydalanarak, gizli aydınlatma şeklinde döşeyeceğimiz aydınlatma armatürlerini her seferinde duvarı okşarcasına farklı renklerle aydınlatabiliriz.

Evimizin olmazsa olmazlarımızdan bir bitki köşeniz mutlaka vardır. Büyüklerimizin dediği gibi “Eğer yorgun veya stresliysen, toprağa çıplak ayakla bas. Bütün stresini alır” derler. Kendinize gerçek çimden bir çim yatağı yapmaya ne dersiniz, keyif verici olmaz mı?

Sonuçta evlerimiz için yapacağımız sadece bir iki ufak dokunuş yaşantımız içinde bir iki ufak mutluluk çemberi oluşturacaktır. Unutmayın önemli olan cesaret ederek dış ortamlarda bizi mutlu eden, enerji veren her şeyi evimizin içine taşımak.

Kışa özel iç mekan önerileri

Renklerin Dili

Hiç düşündünüz mü? Aslında yaşamımızdaki mutluluğu, sevgiyi, başarıyı bir fiil içinde yaşadığımız mekan ve ortamların etkilediğini. Renklerin dili artık bilinen bir bilim dalı diyebilirim. Çünkü ruhumuzu dinlendiren sarı renkli bir ampülle, soğuk renk veren beyaz ışıklı bir floresanla aydınlanmış iki ayrı mekanda bir saat kadar oturun. Tamamen farklı ruh hallerine bürüneceğinizi söyleyebilirim. Aynı psikolojik değişimi sıcak renklerle boyanmış bir oda ile soğuk renklerle boyanmış bir odada bulunuğunuzda arasındaki farkı rahatlıkla fark edebilirsiniz. Bu etkileşim ve dekorasyonun biz fark etmeden bizim üzerimizde yarattığı etki iyi veya kötü diyebileceğimiz anlamda yaşamımızı derinden etkileyebilir.

2011 yılında, yeni ve farklı bir yaklaşımla sizlerin birebir dekorasyon sorunlarınıza cevap vereceğimiz sizin için bir yazı dizisi hazırladık. Tek yapmanız gereken sorun yaşadığınız mekanın ufak ölçülü bir krokisi ve birkaç açıdan çekilmiş mekan fotoğrafını bize e-posta yoluyla göndermeniz olacaktır. Evinizdeki mutluluk her zaman yaşantınıza güzellikler katar.

__________________
Ela isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla