Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.12.2013, 21:18   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Baba Denince Akla Gelenler

Baba Denince Akla Gelenler



Baba sadece dört harfli bir kelime midir? Baba denince aklınıza hiçbir şey gelmiyor mu? Elbette geliyordur. Babalar bir evlat için vazgeçilmez insanlardan biridir. Bir insanın hayatında vazgeçilmez olan insan sayısının bir elin parmaklarını geçmeyeceğini düşünürsek ne kadar değerli varlıklar olduğunu da anlayabiliriz.

Her baba çocuğu için unutulmaz eserler bırakır mutlaka. Bu eserleri sadece maddi olarak düşünmemek gerek. Babaların bize öğrettikleri bile başlı başına bir eserdir zaten. Küçük yaşatan beri verdikleri eğitim ve terbiye bizleri ölene kadar terk etmez ve aynı şekilde devam eder. Baba terbiyesi alan bir insanın sonradan değişmesi pek mümkün değildir. Bundan dolayıdır ki babaların hayatlarımızdaki yerleri ne kadar zaman geçerse geçsin hiç değişmeyecektir.

Sizin baba dediğinizde aklınıza neler gelir mesela? Şöyle bir düşünün.. Belki de düşünmeye gerek kalmadan cevapları rahatlıkla saydırabileceksiniz. Düşünmeniz gereken pek de bir şey yoktur aslında. Herkesin kendi babası hakkındaki düşünceleri çok düşünmeden söylenebilir. Bu düşüncelerin bütünü de bizler oluşturduk ve hazırladık. Baba denince akla ilk gelenlerden şüphesi de güvendir. Babalar güvenlidir çünkü. Herkes kendi babasına güvenir. Her ne konuda olursa olsun yanında olduğunu hisseder. Herhangi bir kötü durumda babasının kendine zarar gelmesine izin vermeyeceğini bilir. Bunun haricinde akla gelenlerden bir tanesi de dosttur. Her baba çocuğunun aynı zamanda da dostudur. Bir baba-evlat ilişkisinden çok daha ötedir. Kızların gözünde babaları hayal ettikleri erkeğin bir kopyası, erkekler için ise kahramanlarıdır. Erkek çocukların ilk kahramanları her zaman babaları olmuştur. Eve her zaman ekmek getiren de babadır. Sorumlulukların en büyüğünü her zaman babalar alır ve gerek eşinin gerekse çocuklarının kahramanı olurlar.

Tüm bunlar babaların duygusal özelliklerinden birkaçı. Baba kelimesinin anlamlarını biraz da farklı bakış açısıyla inceleyelim. Mesela arabası olan babayı ele alalım. Dikkat ettiyseniz iyi şoförlerin çoğu da yetişkin insanlardır. Bunların da çoğunluğu babadır. Babaların iyi bir şoför olduğunu kabul etmeliyiz. Yani baba dediğimizde aklımıza iyi bir şoför de gelebilir. Belli bir yaşa kadar harçlığımızı ondan aldığımız için para kaynağı da aklımıza gelebilir. Elinden her iş de gelir. Evde musluk mu bozuldu? Baba halleder.. Buzdolabı mı çalışmıyor? Baba halleder.. Dolabın vidası mı çıkmış? Baba halleder.. Bu ve bunun gibi birçok iş elinden gelebilir.

En güçlü kişi, en bilgili kişi, saygı, sevgi, korku da baba denince akla gelen kelimelerdendir. Aslında o kadar çok şey yazabiliriz, o kadar çok şey anlatabiliriz ki babalar hakkında buralara sığmaz, kelimeler yetersiz kalır. Yıllar geçtikçe de babalar hakkında olan düşünceler değişebilir ancak hiçbir zaman fikirsiz kalınmaz.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla