Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.10.2012, 17:27   #1 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kestaneli Pasta

Kestaneli Pasta

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler:
  • 350 Gram Pandispanya Un
  • 3 Adet Yumurta
  • 7 Çorba kaşığı Su
  • 2 Su Bardağı Kestane Püresi
  • 3 Paket Krem Şanti
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 10 Adet Kestane Şekeri
Yapılışı:
Pandispanya unu, yumurta ve suyu mikserle önce düşük, daha sonra yüksek devirde 7-8 dakika çırpın. 30x30 cm ebatlı
kare bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 180C fırında, kabarıp pembeleşene kadar pişirin. Fırını kapatıp 1-2 dakika bekletin. Fırından alıp yağlı kağıdı çıkarın. Enlemesine ve boylamasına ikiye kesip 4 parça pandispanya elde edin. Kestane püresini yarım bardak kremşanti ile karıştırın. Pandispanyanin ilk katını servis tabağına alıp, üzerine kestaneli karışımdan sürün. İkinci kat pandispanyayı yerleştirip tekrar kestaneli karışımdan sürün. Diğer katlara da aynı işlemi uygulayın. Kalan krem şantiyi soğuk sütle çırpıp, pastanın üzerini sıvayın. Bu şekilde 1-2 saat buzdolabında bekletin. Kestane şekeri ile süsleyip servis yapın.

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla