Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.2014, 16:58   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Güzel Ahlak - İbn Teymiyye Kitap Tanıtım

Güzel Ahlak - İbn Teymiyye Kitap Tanıtım


Güzel ahlâk, ferdin yetişmesinde ve toplumun ıslahında İslam'ın dayandığı en önemli esaslardandır. Toplumun esenliği, yapısının kuvveti, konumunun yüceliği ve evlatlarının izzeti ahlâki değerlere tutunmasına bağlıdır. Tıpkı çöküşünün toplumdaki çözülmenin, ahlâksızlığın ve fesadın yaygınlaşmasının da övülmüş ahlâkı devre dışı bırakmaya ve ondan uzaklaşmaya bağlı olduğu gibi.

Tarih bize ilerleyen ve gelişen her medeniyetin; kuvvetli kişilikler, kesin kararlar, büyük gayeler, övülmüş ahlâklar ve üstün tavırlara sahip birbirine kenetlenmiş aileleri ve birbirine bağlı evlatları sayesinde başarılı olduğunu gösterir.

İslam'ın ve Müslümanların tarihe yeniden müdahil olmaya başladığı bu zamanlarda, insanlığa umut olabilecek ahlaki örnekliklere de ihtiyaç vardır.
Üstad İbn Teymiyye'nin bu eserinin, her yönüyle fesada boğulmuş dünyaya yeni bir diriliş umudu verecek güzel ahlakı kuşanmış şahsiyetler inşasında yol gösterici olacağını umut ediyoruz.
(Tanıtım Bülteninden)

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla