Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.2014, 17:33   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Acı biberle daha hızlı saç uzatma

Acı biberle daha hızlı saç uzatma




Acı biberin hızlı saç uzatmak için kullanımı daha çok geleneksel kullanımlardan elde edilen bilgilere dayanıyor çünkü ortada bilimsel bir kanıt yok ve bu alanda yapılan araştırma sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Acı biberle saç uzatma yöntemi ilk olarak 1800′lerin başında Samuel Thompson tarafından kullanılmış ve bu tarihten itibaren saç uzatmayla saç dökülmesini engellemek için yaygın olarak kullanılmaya başlanmış. Hatta acı biber saç dökülmesini engellemede en faydalı yöntemler arasında ilk sıralara yerleştirilmiş.

Acı biberle saç bakımı için verilen en popüler ve kolay reçete, toz acı biberi krem kıvamına gelinceye kadar zeytinyağı ile karıştırıp saç derisine masaj yaparak uygulamak. Karışımı saçlarınızda yarım saat beklettikten sonra bol suyla yıkayabilirsiniz.

Acı biberin saç bakımında çok dile getirilen faydası, içinde bulunan kapsaisin adlı maddenin saç köklerini uyararak saçların uzamasını teşvik ettiği. Yine biber içinde bulunan bir diğer kimyasal quercetin ise saç köklerine gelen kan miktarını attıracak şekilde dolaşımı etkilediği için saçların daha hızlı uzamasını sağladığı söyleniyor.

Acı biberin gıdalar yoluyla tüketiminin metabolizmayı hızlandırdığı ve kan dolaşımını arttırdığı biliniyor. Aynı etkiyi harici olarak saç derisinde de kullanıldığında gösterebilir ve kan dolaşımını arttırarak kökleri güçlendirebilir. Böylece saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasına katkıda bulunabilir. Ancak saç dökülmesini yavaşlatma ve dökülen bölgelerde tekrar saç çıkmasını sağlama etkisi hakkında çok az bilgi bulunuyor.

Acı bibere alerjiniz olabilir ve bu cildinizde yol açabilir. Cilt yüzeyinde kullanımına karşı alerjiniz olup olmadığından emin değilseniz biberi saç derinizin küçük bir bölümünde deneyerek öğrenebilirsiniz. Biberi masajla uyguladıktan sonra bol ılık suyla durulayın çünkü artık kalırsa kaşıntıya, kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir.

Bu tip bitkisel ve doğal ürünleri kullanmadan önce bir doktora danışmanız, kullanırken oluşabilecek yan etkiler hakkında bilgi almanız tavsiye edilir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla