Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.2014, 18:24   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ayak Problemleri

Ayak Problemleri



Kadınların ayakkabı tutkunluğu dillere destan olmuş su götürmez bir gerçektir. Modaya göre değişen renkler, burun tipleri, topuk şekilleri ve yükseklikleri her kadını cezbeder.

Modayı takip etmek adına rahatlık hep ikinci olanda kalır. Ayakta mükemmel duran bir stiletto için her şey yapılabilir. Sıkması, vurması, görünüşünün güzelliği karşısında önemsenmez.

Aslında ayakkabılar en basit şekliyle ayaklarımızı korumak için vardır. Bu yüzden görünüşüne ilk görüşte aşık olsakta ayakkabınızı seçerken ayağınıza tam olarak uymasına dikkat edin. Aksi takdir de pek çok ayak problemiyle karşılaşabilirsiniz. En sık karşılaşılan sorunları sizin için araştırdık ve pratik çözümler sunmaya çalıştık fakat ayağınızdaki sıkıntılar için her ihtimale karşı doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Su kabarcıkları

Topuklu ayakkabı üzerinde çok durma ve ayakkabınızın içine çorap giymediğiniz takdir de ayaklarınızda su kabarcıkları oluşabilir. Temel olarak sürtünme nedeniyle derinizin katmanlarında sıvı birikir. Genel olarak parmak altları su toplar. Kapalı ayakkabılar kullanırken içine çok kalın çoraplar giyerseniz ayaklarınız hava almadığı için nemlenir ve su kabarcıklarını daha hassas bir hale getirir. Bu yüzden hafif, rahat ayakkabılar kullanmayı tercih etmelisiniz. Sakın su kabarcıklarını daha kolay geçsin diye patlatmayın çünkü bu yöntem bir sonuç vermez, tam tersine daha tehlike sonuçlar doğurabilir.

Eğer şeker hastalığınız varsa kan dolaşımınız zayıfsa bu biriken su kabarcıklarına enfeksiyon eklenebilir ve bu durum çok tehlikeli olabilir. Bu yüzden su kabarcıklarını kontrol edin. İltihap varsa doktorunuza başvurun.

Nasır

Aslına bakarsanız nasır o bölgeyi korumak için oluşur. Sürtünme ve baskıya karşı cilt bölgeyi korumak adına kalınlaşır. Sıkı sert ayakkabılar, dışarıda yalın ayak yürümek, yanlış yürümek, ayak yapısına uygun ayakkabı seçmemek, yüksek topuklu ayakkabılar nasır oluşumunu tetikler. Bu yüzden ayakkabı alırken, rahatlığına ve yumuşak bir deriden yapılıp yapılmadığına dikkat edin. Tedavi için nasırlarınızı kesmeyin çünkü bu şekilde derinizde çizikler oluşturabilir, enfeksiyon kapmasına neden olabilirsiniz. Eczanenize danışarak nasır bantları kullanabilir, cildinize zarar vermeden ponza taşı ile ölü cildi zamanla yok edebilir veya profesyonel yardım alabilirsiniz.

Tırnak Batması

Küçük, dar ayakkabılar giymek tırnak batmasının en sık rastlanan nedenlerindendir. Tırnağınızın kenar kısmının doku içine doğru uzaması tırnak batmasına neden olur. Bu sorun parmağınızda şişmeye yapar. Ağrılı bir süreçtir. Genellikle tırnak batması iltihap yapar. Tırnak batmasına önlem almak için tırnaklarınızı çok kısa kesmeyin, sürekli ayakta durmamaya özen gösterin ve mutlaka rahat ayakkabılar tercih edin. Lütfen bu probleminizi halletmek için doktorunuza danışın.

Mantar

Araştırmalara göre ayak mantarı her kişinin başına en az bir kere gelir. Parmak aralarında oluşup, nadire ağrılı bir süreç izler. Koku ve beyaz döküntü yaparlar. İleri derecede kaşınmalarda deriyi tahris ederler. Pek çok şekilde kendilerini belli ederler. Ayağınızın altında kepeklenme, kızarma ve kuruma gibi belirtiler gösterebilir veya aşırı kaşınma, kızarma ve su toplama nedeniyle yaralar olabilir, küçük ayak parmağınızda soyulma, yarılma da görülebilir.

Ayak mantarınızın olduğunu düşünüyorsanız eczanenize veya doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyiniz.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla