Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.2012, 15:23   #1 (permalink)
Mavi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart buğday (triticium vulgare)

buğday (triticium vulgare) : Birçenekligillerdendir. Sapları kamışsıdır ve içleri boştur. Çiçekleri başak şeklindedir. Yemişlerine buğday denir. İçeriğinde B vitamini ve karbonhidratlar vardır. Bunlar, tanelerin kepeğindedir. Bu nedenle buğday unu ne kadar çok kepekli, yani esmer olursa, o derece faydalı olur.

Faydası : Kepekli buğday unundan yapılan ekmek, kurabiye ve benzerleri bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Kabız olmayı önler. Çimlendirilmiş buğday tanesi zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir. Damar sertliği, mide ve cilt hastalıkları olanlar, taze ekmek ve sıcak börek gibi şeyler yememelidirler

__________________






Herkes herkesi sevmesin, gerek yok.



Mavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla