Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.01.2014, 11:18   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sigarayı bırakanlar neden kilo alır?

Sigarayı bırakanlar neden kilo alır?

Alman Kanser Araştırmaları Merkezi (DKFZ), sigarayı bırakanların ortalama 3,5 kilo aldıklarını, kadınlarda ise kilo artışının daha belirgin olduğunu söyledi.
SİGARAYI BIRAKANLAR TATLI YİYECEKLERE YÖNELİYOR

Sigarayı bırakanların neden kilo aldığına dair net bir şey ortaya çıkmasa da bulunan teorilerden bir tanesinin, sigarayı bırakanların ( özellikle kadınların ), tatlı yiyeceklere yönelmeleri ve böylelikle ihtiyacından fazla kalori almaları olabileceği tahmin edildi. NİKOTİN İŞTAHI DÜŞÜRÜR Diğer bir teori ise sigarada bulunan ‘nikotin’ maddesinin iştahı düşürmesi olarak belirlendi.
İSVİÇRELİ BİLİMADAMLARINDAN BESLENME TAVSİYELERİ

İsviçreli bilim adamlarına göre sigarayı bıraktıktan sonra vücut normal metabolizma özelliklerini kazanana kadar iştah ve yeme içme alışkanlıklarında değişiklikler görülebilir.

BOL SEBZE, MEYVE VE SU

Özellikle açlık hissi artanlara bol sebze ve meyve yemelerini tavsiye eden tıp uzmanı, bu tür gıdaların mideyi dolu tuttuğunu ve açlık hissini azalttığını kaydetti. Ayrıca bol su içmenin de açlık hissini düşürdüğünü kaydeden Rogler, eski tiryakilerin geçiş döneminde bu noktalara dikkat ederek kilo artışından kurtulabileceklerini vurguladı.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla