Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.10.2012, 16:30   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bar-x-ray (200 Gr)

Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Mide, barsak, kolon ve rektumun radyolojik incelemelerinde röntgen kontrast maddesi olarak kullanılır.
Kontrendikasyonları:
Glokomda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Çocuklarda, kilo kaybetmiş yetişkinlerde ve kolon rahatsızlığı olan hastalarda rektum yolu ile uygulamada kolon perforasyon riski artar. Kalp rahatsızlığı olan yaşlı hastalarda lavman uygulanmasında gerekli önlemler alınmalıdır. Lavman uygulanan kişinin bilinçli olması, brütal hareketlerde barsak perforasyonuna ve bunun sonucu peritonite veya intravazasyon sonucu emboliye neden olabileceği bilinmelidir. Ülseratif kolit semptomlarını ağırlaştırabilir.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Kabızlık, kardiyak aritmi ve kolonda genişleme gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:
Monoamin oksidaz inhibitörleri, adrenerjik sinir sisteminde norepinefrin miktarının artmasına yol açarak dolaylı olarak psödoefedrinin güçlenmesine ve hipertansiyon krizine neden olabilir. Bu nedenle benafed şurup monoamin okside inhibitörleri ile birlikte kullanılmalıdır.
Kullanım şekli ve dozu:
200-250 ml'lik suda çözündükten sonra: mide incelemelerinde 1 ambalaj, barsak incelemelerinde 1.5-2 ambalaj, kolon incelemelerinde 6 saat arayla 2 ambalaj, lavman yolu ile kolon incelemelerinde 3 ambalaj kullanılır. Barsak incelemelerinde preparat kullanımından 1/2-11/2 saat sonra ve kolon incelemelerinde son preparat kullanımından 6 saat sonra film çekilmelidir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla