Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.01.2014, 21:55   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yank Peynirin bu özelliği çok şaşırtacak

Peynirin bu özelliği çok şaşırtacak




Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Atasever, peynirin önceki dönemlerde sofralarda yaygın olarak yerini aldığını, bugün sadece kahvaltıda tüketildiğini söyledi.
Peynirin eskiden öğle ve akşam yemeklerinde yerini aldığını anımsatan Atasever, "Peynir tüketimi Türk kültüründe çok yaygındı. Yemekten sonra az da olsa tüketilen peynir asitli bir ürün olduğu için yemek esnasında ağızda oluşan kalıntıları önleme etkisine sahip. Dolayısıyla diş eti ve ağız sağlığı bakımından önemli" diye konuştu.
Atasever, peynir ve süt ürünlerinin kalsiyum kaynağı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Tabiatta süt ürünlerinin dışında kemik ve diş sağlığını direkt etkileyebilecek düzeyde kalsiyum içeren başka bir ürün yok. İnsanların kalsiyum kaynağı olan tek ürün süt ürünleridir. Bu yanıyla da peynir ülkemizde çok fazla tüketiliyor. Peynir, ağız ve hem de diş sağlığı açısından önemli bir etkiye sahip. Peynir, ağız kokularının önlenmesi, ağızdaki mikrobiyel faaliyetlerin önlenmesi açısından da önemli."
Peynirin içerisindeki asit özelliği dolayısıyla ağız temizliğinin yanı sıra diş temizliği için de kullanılabileceğini anlatan Atasever, "Çocukların peynir tüketmeye daha çok ihtiyacı var. Onlar da vücut sürekli geliştiği için belirli bir noktaya kadar etkisi daha fazla. Çocukların belli bir yaştan sonra peynire daha fazla ihtiyacı var. Peynir kadınlar da belli bir yaştan sonra görülen kemik erimesinin önlenmesi bakımından önemli" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla