Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.01.2014, 20:25   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çocuğun Aile ve Toplum içindeki Yeri ve Önemi

Çocuğun Aile ve Toplum içindeki Yeri ve Önemi


Aile; anne, baba ve çocukların içinde yaşamış olduğu toplumsal çevrenin en küçük parçasıdır. Ailenin sürekliliğini ve ismini o aileye ait çocuklar devam ettirirler. Bu nedenle ailenin genişlemesi ve devam etmesi çocukların önemi çok büyüktür. Aile içinde çocuk huzurun ve mutluluğun temel taşıdır. Çocuğun hastalıkları, Başarısızlıkları aile içerisinde üzüntülere yol açar. Çocuğun sağlıklı ve başarılı olması da aileyi huzura kavuşturur. Aile fertleri çocuklarının sağlıklı ve mutlu olmaları için her türlü sıkıntıya seve seve katlanırlar.

Çocuk, aile içinde değer verilen en önemli varlıktır. Her anne baba kendi çocuğunu sever ve onu yüceltmek için elinden gelen tüm gayreti gösterir. Fiziksel, psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak için olağanüstü gayret sarfeder ve çocuklarını okuyup kariyer sahibi, bir iş sahibi olması için ayrıca neslinin devamı için elindeki tüm imkanları seferber ederler.
Çocuğun aile içinde olduğu gibi toplum hayatında da yeri çok büyüktür. Her yönden iyi yetiştirilmiş çocuklar geleceğin güvencesi olacak ve Türk toplumunun kalkınmasında önemli görev yapacaklardır.
Kültürel ve sosyal bakımdan iyi yetiştirilmiş gençler, ileride dürüst çalışmaları ile çevresine yardımcı oldukları gibi toplumun kalkınmasını da olumlu yönde etkilerler. Bu bakımdan çocukların her birine gereken önem verilmeli ve onları geleceğin bir büyüğü olarak kabul etmeliyiz.
Ulu Önder ATATÜRK, Mart 1922 söylevinde; “Öğrenci her ne yaşta olurla olsun onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir” diyerek, çocuğa verdiği değeri belirtmiştir


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla