Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.02.2014, 18:52   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Simit Kebabı Tarifi

Simit Kebabı Tarifi

Malzemeler:
750 gram kebaplık kuzu kıyma
1 çay bardağından az fazla köftelik simit(bulgur)
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
Tuz
Karabiber
1 rendelenmiş soğan

Üzerİ İçİn:Domates ve biber

Yapılışı:
Simit ılık su ile ıslandıktan sonra kıyma ile yoğurulur. Bütün malzemeler eklenip el ıslatılarak yoğrulmaya devam edilir. Yoğurulduktan sonra şekil verilerek kebap şişine geçirilir. Şiş etin içinden çekilerek çıkartılır ve kebaplar yağlı kağıt üzerine dizilir. Domates ve biber ile süslenerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir .

Simit kebabı, simit kebabı tarifi, gaziantep yöresel yemekleri, gaziantep sofrası, gaziantep meşhur yemekleri


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla