Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.02.2014, 23:11   #1 (permalink)
Asi Ruh
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rüyada Beyaz Perde Görmek



Rüyada Beyaz Perde Görmek

Rüyada BeYaz Perde Görmek: BeYaz perde; çabuk atlatılacak bir kedere işarettir.Rüyada perde bir çok şekilde tabir olunur. Kuvvet, zaaf, keder, örtü, ve daha başka şeyler.

Gerektiğinin dişi bir yerde perde çekilmiş görmek, hüzün ve korkudur. Eğer bu perdenin olduğu yer fena bir yerse daha kötüdür. Perdenin kalın olması hüzün ve kederin şiddetine ve perdenin inceligi korkuya delalettir.

Bir perdeyi yerinden çıkarıp götürdüklerini görmek o perde sahibinden keder ve korkunun sık olmasına, eğer perde sahibi bilinmiyorsa, rüya sahibinin keder ve korkudan kurtulmasına delattir.

Bazı tabircilere göre rüyada perde görmek, iyi huylu insanlar için örtü, yani günahlardan ve halkın dedikodusundan kurtulmaktır.

Bir başka rivayete görede rüyada perde görmek bir kişim işleri gizlemeye delalettir. Bilinmeyen perde onu gören için üzüntü ve kederdir. Mescidin kapısında olan perde dini işlerde evin kapısında asılı olan perde de dünya işlerinde üzüntü ve kederdir.

Rüyasında yırtılmış perde gören kimse neşe ve sevinçe erer. Siyah perde görmek insana malı tarafından gelecek bir üzüntü ile tabir edilir. Verinin dışında asılı olarak görülen perde üzüntü ve kederdir. Asılması çirkin görülecek yerde perdenin asılı olarak görülmesi şiddetli sıkıntı ile tabir edilir.

Fakat bu üzüntünün sonu hayırla sonuçlanır. Siyah perde devlet başkanı tarafından üzüntü ve kederdir. Yeşil perde, hayra ve övülecek sonuca delalettir. Perdenin kesilmiş ve yırtılmış görülmesi görenin üzüntü ve kederinin gitmesine işarettir. Çıplak olan bir kimse kapışma asılı bir perde göre kendisini dinen güzel bir yola götürecek ve fakirlikten kurtulup bir kadınla evlenmesine delalettir.

Perdenin çokça büyük olması üzüntünün de büyüklüğüne delalettir. Bir kimse rüyasında büyük bir köşükün penceresine asılı olan bir perde görülse ve yerlere de etekleri sarksa o kimse uzak bir yolculuga çıkar ve yolculukta çok zahmet çeker. Bazı tabircilere göre perde görmek işlerin gizli ve saklı tutulmasına perdelerin açılması kaldırılması ise rezil ve rüsvay olmaya delalettir.

İşleri gizlemeye, sır araştıran arkadaşa, malını başkasından kıskanan kadına. Desenli perde kadına çocuğa ve kişinin sahip olduğu şeylerle edindiği itibar ve hürmete. Bilinmeyen perde üzüntü ve kedere. Ev kapısındaki perde dünyalıktan gelecek üzüntüye. Eski perde devamlı olmayan üzüntüye yeni perde sürekli üzüntüye, yırtık perde ferahlık ve sevinçe.

Siyah perde mal tarafından gelecek üzüntüye yeşil perde hayır ve menfaate. Cami kapısındaki perde dince üzüntü ve kedere. Perdeyi olmaması gereken yerde asılmış olarak görmek sonu hayırla bitecek üzüntüye. Katlanmış ve ağır olan perde ziyade üzüntüye. Perdeyi kesilmiş yahut alıp götürülmüş görmek üzüntü ve kederin geçmesine.

Çıplak olan birinin yahut kacasız kadının ev kapısında perde görmesi, kendilerini günahtan ve yoksulluktan alıkoyacak biriyle evlenmeye. Dikey olarak, uzunlamasına yırtılan perde çabuk çıkacak olan sevinç ve ferahlığa, enine yırtılan perde, sahibinin ırz ve namusunda meydana gelecek noksanlığa, Bir sıkıntısı olanın taht üzerinde perde görmesi emniyet ve güvene, Perdelerin açılıp kaldırılması rezillik ve rüsvaylığa delalet eder.

Rüyada perde görmek istenmeyen bir misafir, canınızın aşırı derecede sıkılmasına yorumlanır.

Cabir ül Magribi ye göre;

Devlet adamları için yeni perde görmek ferah ve sevinçe, halk için hüzün ve kedere, eski perde ise genellikle hüzün ve keder, bir rivayete göre, de sevinçe delalet eder.

Ebu Sait El Vaiz e göre;

Rüyada perde görmek kadın tarafından hüzün ve keder vermege delattir. Dükkan kapısında asılı perde görmek geçim yüzünden kedere, mescit ve cami kaplamda perde görmek din yönünden endişeye, evin kapısında perde görmek dünya için keder ve sıkıntıya delalet eder.

Eski ve yırtık perde keder ve sıkıntının hemen geçecegine, yeni perde ise uzun sürecek keder ve endişeye, yukarıdan aşağıya yırtık perde, çabuk ferah ve sevinçe, eninden yırtık olan perde, rüya, sahibinin ırzının lekelenmesine delalettir.

Bir köpegin bir perdeyi yırttığını gören keder ve sıkıntısından kurtulur. Siyah perde hükümet tarafından gelecek kedere, beYaz veya yeşil perde keder ve sıkıntının geçerek hayra ulaşılacagına delalet eder. Bir rivayete göre korku ve endişesi olan bir kimsenin perde görmegi hayırla yorumlanır.

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla