Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.02.2014, 18:08   #1 (permalink)
Wine
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Aşk Ateşi Dizi Kadrosu ve Tanıtım

Aşk Ateşi Dizi Kadrosu ve Tanıtım




TRT6’nın doğu Kürt kültürünü ve köy hayatını anlatacak olan yeni dizisi ‘Aşk Ateşi’(Agırê Evînê) başlıyor.
‘Hayatı altüst eden yangın’

Küçük bir çocukken çıkan yangında Hejar’ın hayatı altüst olmuştur. Teyzesi Sinemxan onu yanına almış koruyup kollamış ama eniştesi Nasır’ın etkisiyle bir yanaşma gibi büyütülmüştür. Ezilerek büyüyen Hejar’ın içinde kendinin bile farkında olmadığı bir kahraman yatmaktadır. Köye gelen idealist öğretmen Canê ile arkadaşlığı büyük bir aşka yelken açacak ancak engeller peşini hiç bırakmayacaktır. Hejar’ın ailesi hakkında öğrendiği sırlar ise onu bambaşka bir insan yapacaktır.
‘İdealist bir öğretmenin eğitim aşkı’
Köye yeni gelen öğretmen Cane son derece idealist ve yardımseverdir. Köy hayatının zorluklarını bilmediğini daha ilk günden fark eder. Ama asla vazgeçmez. Önce tarlada çalışan çocukları okula toplar. Okuma yazma bilmeyen yetişkinlere akşam kursları düzenler. Okul derslik ve araç gereç sıkıntılarını gidermek için çırpınır. Eşitlikten ve adaletten yana olan Öğretmen Canê yaptığı her iyi işin karşısında Nasır’ı bulacaktır.
Senaryosu Kıssahan Yazım Grubu tarafından yazılan dizinin yönetmenliğini de daha önce çok sayıda başarılı projeye imza atan Rıfai Şahin yapıyor. Başrollerini Ertem Eser (Hejar) Şilan Düzdaban (Cane) Mustafa Elbenim (Nasır) Asuman Yolcu (Sinemxan) Dila Doğma (Rojda) Ferhat Turgut’un (Faris) paylaştığı dizinin bütün oyuncuları kürt kökenli olup Kürtçe sesli çekim yapılıyor.



“Aşk Ateşi” 11 Şubat Salı akşamı saat 20.15’te TRT’6 da.

__________________
Wine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla