Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.11.2012, 02:08   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bepanthene 500 Mg 5 Ampul

Formülü:
Ampul: Dexpanthenol,500 mg
Pastil: Dexpanthenol,100 mg
Merhem-Krem: Dexpanthenol, 50 mg/g

Dekspantenol Özellikleri: Dekspantenol, organizmada pantotenik aside dönüşür ve aynı etkiye sahiptir. Dekspantenolün absorbe olabilme yeteneği daha fazla olup, bu da özellikle lokal uygulama ve tedavi açısından önemli bir özelliktir. Ko-enzim A'nın sentezi için organizmanın pantotenik aside ihtiyacı vardır. Bu koenzim normal metabolik faaliyetlerin sürdürülmesi için çok gereklidir.
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Ampul: akroparastezi, bacak ülseri, bademcik ameliyatından sonra, barsak atonisi, bronşit, diş çekiminden sonraki yaralar, farenjit, kolit, larenjit, protez vurmaları, saç gelişmesi bozukluğu, stomatit, trakeit, Pastil: ağız ve boğaz antiseptiği olarak, Krem Merhem: anal fissür, dudak herpesi, meme başı regadı, pişik serviks erozyonu, yanık, yara,
Kontrendikasyonları:
Glokom veya içerdiği maddelerden herhangi birine duyarlılık durumunda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Ampul hemofili ve mekanik tıkanıklığa bağlı ileus'lu hastalarda kullanılmaz. Yalnız başına veya antibiyotik, narkotik analjezikler ve barbitüratlarla birlikte alındığında allerjik reaksiyona neden olabilir. Neostigmin ve diger parasempatomimetiklerden sonra kullanılırken dikkatli olunmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Sersemlik, görme bozukluğu, kusma, taşikardi, ağız kuruluğu ve uyuklama gibi yan etkiler görülebillr.

İlaç etkileşimleri:
Benzac ile birlikte haricen kullanılabilen ilaçlarla bilinen bir etkileşimi yoktur.
Kullanım şekli ve dozu:
Ampul: Günde 1 ampul veya haftada bir kaç ampul. Pastil: Günde2-6 pastil Krem-Merhem: Merhem özellikle kuru ciltlerde ve krem sulu lezyonlarda kullanılmak üzere günde 2-3 defa uygulanır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla