Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.11.2012, 11:51   #19 (permalink)
Narsinha

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Galatasaray Unutulmayanlar

CEVAD PREKAZİ (1957- )

18 Ağustos 1957’de, bugün Kosova’nın Mitroviçe şehrinde doğan Cevad Prekazi, yol yapımında çalışan işçi babayla ev hanımı annesinin altı çocuğunun dördüncüsüdür. 1967 senesinden 1970’e kadar büyük ağabeyi Partizan’da oynar. O dönem Büyük Yugoslavya’da altı ayrı bölgenin milli takımları kendi aralarında maç yapmaktadırlar. O turnuvada Kosova bölgesi adına forma giyer Cevad. Oynadığı oyun sonrası fark edilmesi zor olmaz ve Yugoslavya milli takımına seçilir. 18 yaşına geldiğinde Partizan ile sözleşme imzalamak için önünde çok engel yoktur. Uzun yıllar Partizan forması giydikten sonra Hajduk Split’e transfer olur Prekazi… Galatasaray’da birlikte oynayacakları Simoviç ile takım arkadaşı olur. Bir menajer aklına girer Cevad’ın ve Amerika’da futbol oynama hayali ile okyanusu aşar.

O günlerdeki tatlı rüyayı yıllar sonra Prekazi “çok ters bir karar” olarak yorumlayacaktır. Amerika’dan dönüş günlerine yakın, Hajduk’tan takım arkadaşı Zoran Simoviç arar, soru kısa ve nettir: “Galatasaray’da oynamak ister misin?” 28 yaşına gelmiş olan Cevad için çok da başarılı bir futbol ülkesi olmayan Türkiye’de futbol oynamak çok cazip gözükmese de teklifi kabul eder. Altı aydır futbola uzak olan Cevad Prekazi artık Galatasaray’dadır. Dönemin futbol şube sorumlusu Selçuk Uygur ile görüşmelerin ardından Galatasaray antrenmanları başlar Cevad için. Dönemin teknik direktörü Jupp Derwall; Cevad’a ‘Ya sen olacaksın yabancı ya da başka yabancı almayacağız’ der ve imzalar atılır.
1985 yılında Cevad Prekazi Galatasaray’a transfer olmuştur. Galatasaray forması ile ilk maçına doğum gününden birkaç gün sonra Samsunspor karşısında çıkar Prekazi. Ali Sami Yen tribünlerinde öyle bir atmosfer vardır ki, 18 yaşında Kızılyıldız – Partizan derbisi oynayan Cevad’a her şeyi unutturur. O gün siftahı iki golle yapar Prekazi. 1985-86 yılında Galatasaray iyi bir sezon geçirse de, averajla namağlup ikinci olarak tamamlar sezonu. Beşiktaş maçında 1-0 öne geçip birçok gol pozisyonu harcamalarını unutamaz Prekazi.

İlk sezonunda Galatasaray’la kupaya uzanamasa da ikinci sezonunda şampiyonluğa ulaşacaktır. 1986-87 sezonunun son haftasında Eskişehirspor maçında Galatasaray galip gelir. Şampiyonluğu getiren gollerden birinin sahibidir Cevad Prekazi. 1987-88 sezonunda da şampiyonluk yaşayan Cevad Prekazi, Galatasaray’da futbol oynadığı sürece Derwall, Denizli ve Held ile çalışır. 1989 yılında Monaco’ya 51. dakikada attığı gol Galatasaray tarihinde kendine ayrı bir yer bulur. Galatasaray forması ile yarı final oynayan Prekazi, 1991 yılında ise çok sevdiği bu camia ile yollarını ayırır.

Herkes futbolu bırakacak diye tahmin yürütürken o rotasını İzmir’e çevirir. Yarım sezon Altay, yarım sezon da Bakırköyspor formasını taşır. Bir gün antrenmanlara giderken zevk almadığını fark eder, artık zamanın geldiğini kendine söyler. Belgrad’a döner ve her şeye rağmen üçüncü ligde 1,5 sezon daha forma giyer. “Topun canı vardır” demiştir yıllar önce… İşte o topu kovalamayı Belgrad’a bırakır. Futbol üzerine üniversiteye gider Belgrad’da. “Koşsaydım Real Madrid’de oynardım” diyecek kadar özeleştiri yapan ve bizce iyi ki orada oynayacak kadar koşmayan Cevad, Galatasaraylılar için her zaman ayrı bir yere sahip olur. Şortunun üzerine çıkan “8” numaralı forması, düşük çorapları, "tay gibi" bacakları, saç bandı ve enseden uzayan saçları ile sadece yaptıkları değil, söyledikleriyle de hatırlandı Prekazi, hiçbir zaman unutmamak üzere…



Konu YeşiL6 tarafından (06.01.2016 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir.
Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla