Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.02.2014, 13:38   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Endişe Felce Dönüşmesin!

Endişe Felce Dönüşmesin!

Tedavi edilmeyen kaygı, gerilim ve korku durumu kalp damar, hafıza, mide hatta felce varan hastalıklara yol açıyor.

Her 10 kişiden birinde endişe, kaygı, korku, gerilim ve sıkıntı hali olarak ifade edilen anksiyete tedavi edilmezse felç olma riskini yüzde 33 artırıyor. Ancak hastaların çoğu bunun bir rahatsızlık olduğunun ve tedavi edilmesi gerektiğinin farkında olmadığı için onları kalp damar hastalıkları ve felç gibi sıkıntılı rahatsızlıklar bekliyor…
ABD Pittsburgh Üniversitesi ve Harvard Halk Sağlığı Okulu’nun yürüttüğü ve bilimsel tıp dergisi Stroke’un son sayısında yayınlanan araştırma, uzun süreli yüksek anksiyete seviyelerinin felç riskini arttırdığını ortaya koydu.
YÜKSEK ANKSİYETE = %33 FELÇ
Araştırma süresince daha önce hiç felç geçirmemiş, yaşları 24 ile 70 arasında değişen 6000’i aşkın kişiyle çalışıldı. Katılımcılar, anksiyete seviyelerini ölçen ölçeklerle 22 yıl boyunca izlendi. Araştırmada yüksek anksiyete seviyesine sahip kişilerde felç olma olasılığının yüzde 33 daha fazla olduğu belirlendi. Psikiyatr Dr. Zuhal Doğruer Lüleci, “Tedavi edilmeyen kronik anksiyete uzun vadede kalp ve damar hastalıkları, felç, hafıza problemlerine neden olur” dedi.
HUZURSUZCA BACAK SALLAMA
Titreme, kalp çarpıntısı, göğüste sıkışma hissi, karın ağrısı, baş dönmesi, ağızda kuruluk gibi fiziksel belirtileri olan anksiyete aynı zamanda ölüm korkusu, çaresizlik duygusu, unutkanlık, dalgınlık gibi psikolojik belirtilerle de ortaya çıkabiliyor. Ayrıca davranışsal olarak da huzursuz bir şekilde hareket hali, sürekli bacakları sallamak, korku veren durumlardan kaçınma olarak baş gösterebiliyor.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla