Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.2014, 16:02   #1 (permalink)
Aslı
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kamuya 12 Bin Yeni Personel Alınacak

Kamuya 12 Bin Yeni Personel Alınacak

Meclis'ten geçen torba yasa ile AFAD için 6 bin 511, İçişleri Bakanlığı için ise bin 967 yeni kadro ihdas edildi.

Meclis Genel Kurulu, engelli çocuğu bulunan memur ve askerlere yılda 10 gün mazeret izni verilmesi, sahipleri tarafından alınmayan KEY alacaklarının 5 yıl sonra Hazine'ye kalması gibi düzenlemeleri içeren torba yasayı kabul etti. Yasa, kamuya 11 bin 712 personel alımının da yolunu açıyor. En büyük alım ise Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'na (AFAD) yapılacak. AFAD için 6 bin 511 kadro ihdas edildi.

İşte yeni yasa ile gerçekleştirilen düzenlemeler:

YENİ KADROLAR AÇILDI

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na 6 bin 511, İçişleri Bakanlığı'na bin 967, Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne 160, Gençlik Ve Spor Bakanlığı'na 53, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 11, Spor Genel Müdürlüğü'ne de 10 kadro ihdas edildi.

MEMURA 10 GÜN MAZERET İZNİ

Memur, subay, astsubay ve uzman erbaşlara, evli olmayan ve en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun hastalanması halinde hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde 10 güne kadar mazeret izni verilecek.

HİLECİYE CEZA

Tüm acil çağrıları karşılamak, sevk ve koordinasyonunu sağlamak üzere büyükşehir belediyesi bulunan illerde, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı bünyesinde, diğer illerde ise valilikler bünyesinde 112 Acil Çağrı Merkezleri kurulacak. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere Kabahatler Kanunu'na göre il valileri tarafından 250 lira idari para cezası verilecek. Tekerrür halinde bu ceza iki
katı olarak uygulanacak.

3 BİN UZMAN ERBAŞ ALINACAK

Yeni torba yasa ile silahlı kuvvetler için de kadro açıldı. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı'na ayrılan uzman erbaş kadrosu 3 bin kişi daha artırılacak.

YAŞLILARA HER AY HARÇLIK

Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre, yaşlılara her ay harçlık ödenecek. Harçlık ödenenler muhtaç olarak kabul edilemeyecek ve kendilerine, '65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun'a göre aylık
bağlanmayacak.

KEY ALACAĞINA 5 YIL SÜRE

Konut Edindirme Yardımı (KEY) Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun'da yapılan değişiklikle, ilamlar sonucunda talep edilmeyen alacaklar, Resmi Gazete'de yayımlanan son listenin ilan tarihinden 5 yıl sonra, Hazine'ye irad olarak kaydedilecek. Alacaklılar için böylece 5 yıllık süre verilecek.

Aslı isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla