Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.02.2014, 23:08   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diyabetli hastalarda ayak bakımı çok önemli



Diyabetli hastalarda ayak bakımı çok önemli


Tedaviler nasıl olmalı?



Düzenli ayak bakımının sağlıklı ayağa sahip olabilmek için diyabetlilerde( şeker hastalığı olanlarda) esas olduğunu ifade eden Podiastrist Esra Güzel, yapılacak bakımla ayakta gelişen ve ampütasyon gerektiren ciddi komplikasyonların (istenmeyen yan etki) riskinin azaltılabileceğini söyledi.
Özellikle yaşlı diyabetlilerin kendi ayaklarının bakımında zorlandıklarını ve bu yüzden ayak bakımında podiastrist kontrolünde uzmanlara görünmeleri gerektiğinin altını çizen Güzel, “Diyabet hastalarında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri ayak bakımıdır. Bu yüzden diyabetli kişilerin ayaklarına özel itina gösterilmesi gerekir.
Bu belirtilere dikkat

Eğer diyabet hastasıysanız ve ayaklarınız kuruyorsa, parmak aralarında mantar varsa, ayaklarınızda kabarcıklar, su toplamaları oluyorsa, ayaklarınızda nasır varsa, üşüme, duyuda, dokunmada hissizlik varsa, sigara içiyorsanız, tırnaklarınızda kalınlaşma, şekil değişimi veya içe kıvrılma sorunlarından biri veya birkaçıyla karşılaştıysanız, ayaklarınız tehlike altında demektir. Bu yüzden yatmadan önce her gün yapılması gereken ayak kontrolü, kişinin kendi ağrısını hissetmemesi ile doğrudan ilgilidir.” dedi.
Ayak sağlığı tedaviler

Ayak sağlığı tedavisinin düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Güzel,” Ayak sağlığı tedavilerini şu şekilde sıralayabiliriz. Batık tedavisi, Çatlak topuk tedavisi, Siğil tedavisi, Tırnak mantarı tedavisi, Nasır tedavisi, Deri mantarı tedavisi, Diyabetik hastaların ayak bakımı ve Kalınlaşmış tırnak bakımıdır.” dedi.
Tırnak çekimi yapılmadan batık tedavisinin Erzurum’da sadece Doğu Anadolu'nun en büyük estetik ve epilasyon merkezi Eslamer’de yapıldığını belirten Güzel,” Batık tedavisi Avrupa’da 35 yıldır yapılıyor. Burada tel sistemi ile tırnağı çekmeden kontrollü bir süreçte tırnak plağını taktığımız özel titanyum telle batığın bir daha oluşmamasını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla