Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.02.2014, 21:44   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Makarna Yiyerek Kilo Verin!

Makarna Yiyerek Kilo Verin!

"Makarnanın kendisi değil yağlı sosları şişmanlatıyor" diyen Diyetisyen Seçil Kenar'dan "Makarna Diyeti"...

Her yıl 7 Nisan'da kutlanan Dünya Sağlık Günü'nde makarnanın sağlıklı beslenmedeki önemine bir kez daha dikkat çekildi. "Makarna şişmanlatmaz" diyen Diyetisyen Seçil Kenar makarnanın kan şekerini hızla yükseltmediği için diyetlerde de kalori değerinin hesaplanılarak tüketimine belirli miktarlarda izin verildiğini kaydetti.

Dünya Sağlık Günü'nde sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Selva Makarna Genel Müdürü Mehmet Karakuş ise Türk mutfağının en eski yemekleri arasında yer alan karbonhidrat zengini makarnanın dengeli ve sağlıklı beslenmede büyük önem taşıdığının beslenme uzmanlarınca da kabul edildiğini söyledi.

Diyetisyen Seçil Kenar da makarnanın kompleks bir karbonhidrat olduğunu vurgulayarak kan şekerini hızla yükseltmediği için makarnanın diyetlerde de kalori değerinin hesaplanılarak tüketimine belirli miktarlarda izin verildiğini kaydetti. Kenar "Makarnayı yüksek miktarda ve üzerine yağlı kremalı soslar koyarak tüketmeniz sizi şişmanlatmaktadır. Bu yüzden makarnayı sizin usulünüze göre hazırlanmış sebze peynir yoğurt ton balığı domates soslu tarzında hafif besinlerle tüketilirse ve günlük kalori ihtiyacına göre miktarları ayarlanırsa makarna şişmanlatmayacaktır" dedi.

Sporcu diyetlerinde de makarna tüketilmesinin tavsiye edildiğine işaret eden Diyetisyen Kenar "Gün içinde bedenen ya da zihnen çalışan spor yapan insanların haftada en az üç öğün makarna yemesini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.


MAKARNADAN VAZGEÇEMEYENLER VE

KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN MAKARNA DİYETi

Sabah
3 kaşık yulaf
1 kase yoğurt
1 elma
2 adet ceviz

Ara
3 adet kuru kayısı

Öğle
4 kaşık sebze yemeği
4 kaşık domates soslu makarna
Yağsız salata

Ara
1 bardak süt
2-3 adet kepekli bisküvi
1 porsiyon meyve

Akşam
6 kaşık ton balıklı makarna
Salata

Gece
1 porsiyon meyve

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla