Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.02.2014, 22:12   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gece Yeme Bozukluğuna Dikkat!

Gece Yeme Bozukluğuna Dikkat!

Gece yeme sendromunda kisiler daha çok bol karbonhidrat içeren besinlere agırlık verir. Genellikle gece günlük kalori alımının yarısından fazlasını tüketirler bazen de gece uykusundan uyanıp yemek yerler. Stres anksiyete kaygı ve diger olumsuz duygular ve sorunlargece yeme bagımlılıgına neden olabilir. Yeme davranısı bazen bagımlılık halini alır. Bu durumda aldıgınız kilolara diyetle çözüm aramanın yanı sıra bu patolojik bir yeme bozukluguna dönüsmüsse psikolog ya da psikiyatrdan profesyonel destek almanız gerekebilir.

PATOLOJIK YEME BOZUKLUGU NEDIR?

Patolojik yeme bozuklugu; kisilerin beden sekli ve kilolarıyla ilgilit akıntıları olmasına ragmen kontrollerini kaybederek sık sık fazla miktarlarda yemek yemeleridir. Kisi kendini durduramayacak gibi hissedip aç olmadıgı halde normalde yediginin çok üzerinde yiyecegifiziksel rahatsızlık hissedene kadar hızlı bir sekilde tüketir. Yenilen miktardan utanç duyup yalnız yemeye çalısmak çok fazla yedikten sonra kendinden nefret etmeksuçluluk duymak gibi duygular da buduruma eslik eder. Kaynagında ise sıkıntı tatminsizlik kızgınlıksinirlilik üzüntü gibi olumsuz duygular yatar. Kisinin duygusal problemlerini yemek yeme yoluyla bastırmaya çalısmaktan vazgeçmesiasırı yemek yeme davranısının yerine kendisine güvenini artıracak yeni davranıslar üzerinde çalısması gerekir.

SICAK BITKI ÇAYLARINI DENEYIN

Aksamları bir seyler atıstırmak yerine sıcak bitki çayları içmeyi alıskanlık haline getirebilirsiniz. Bitki çayları hem stresinizi azaltır hem de vücudunuzu gevseterek uykuya daha rahat geçmenize zemin olusturur.

KÜÇÜK PORSIYON MEYVEYA DA BIR FINCAN ILIK SÜT

Yatmadan önce geç saatlerde yemek yememeye çalısın yataga dolu bir mide ile gitmek kilo almanızın da nedenidir. Ancakgerçekten bir seyler yeme ihtiyacındaysanız karnınız gurulduyorsa hiç de rahat uyku uyuyamazsınız. O zaman küçük bir porsiyon meyve ile yetinin ya da ılık bir fincan süt içmeyi yegleyin. Uykuya rahat geçmenizi saglayacak küçük bir boy muz veya küçük bir avuç badem veya ceviz de farklı seçenekleriniz olabilir. Küçük bir kase çilek veya bir muz stresi gidererek mutluluk verir.


PASTA YERINE MEYVE YiYiN

Gece yemelerinizde tercihlerinizi yüksek kalorili tatlı yiyecekler yerine mümkün oldugu kadar düsük kalorili ve az yag içeren yiyeceklerden yana yapmalısınız.Örnegin pasta yerine meyve abur cubur yerine çok az yulaf ezmesi katılmıs az yaglı bir yogurtbir avuç fındık ceviz veya badem gibi kuruyemisler yiyebilirsiniz.

TATLI İSTEGINIZI KONTROL EDEBİLIRSİNİZ

Daha az kalori içeren meyveler ve mısır havuç pancar patates balkabagı gibi dogal tatlı sebzeler yiyerek tatlılara olan isteginizi kontrol altına alabilirsiniz. Eger cips kurabiye çikolata gibi yiyeceklerin görüntüsü sizi bastan çıkarıyorsa göz önünde bu tıp yiyecekler bulundurmayın.

Şamdan Plus/Banu Kazanç

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla