Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.02.2014, 22:20   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yazın Daha Kolay Kilo Verilir!

Yazın Daha Kolay Kilo Verilir!

Yaza özgü meyve ve sebzeler bünyelerinde daha fazla su bulundurur ve li¬fli yapıları ile doygunluk hissi verir. Ayrıca yağ içermezler ve kalorileri daha düşüktür. Yediğiniz tüm öğünlerin yanına sebze koymaya çalısın. Böylece az kalori almış olursunuz.

Yaz aylarında pek çoğumuz sıcaklar nedeniyle iştahımızın olmadığından şikayet eder daha hafif öğünler yemek isteriz. O halde biraz dikkat ederek kilolarınızdan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Yaza özgü meyve ve sebzeler bünyelerinde daha fazla su bulundurur ve lifli yapıları ile doygunluk hissi verirler yağ içermezler ve kalorileri daha düşüktür. Şimdi daha çok sebze ve meyve tüketerek kilo vermeniz için bunu avantaja dönüştürebilirsiniz. Yediğiniz tüm öğünlerin yanına sebze koymaya çalısın. Çok yer ama az kalori almış olursunuz.

Öğün atlamayın

Yaz aylarında öğünler atlanır iç içe geçer birleştirilir. Porsiyon ölçüsü şaşar geçiştirilen öğünü takip eden öğünde iştah frenlenemezdaha çok yenir. Canınız bir şeyler yemek istemese de meyve yoğurt salata sandviç yiyerek öğünlerinizi atlamamalısınız. Az yağlı süt ürünleri yoğurt süt lor peyniri gibi kalsiyum ve protein içeren yiyeceklerle öğünler oluşturabilirsiniz. Öğün atlamak kan şekerinin düşmesine dolayısıyla şekerli besinlerin fazla tüketme isteğine neden olur.

Meyveleri tüketirken porsiyonlara dikkat etmek gerekir

“Meyveler antioksidan deposudur vitamin ve mineraller bakımından zengindir” diye sınırsız tüketmek hatadır. Ölçülü yemek zorundasınız sınırsız diye bir şey olamaz. Meyveler birçok faydasının yanında çokça da seker içerirler fazla alınan kaloriler yakılamazsa yağ olarak depolanır.

Proteinlerin pişirme şekilleri de önemlidir

Proteinlere dengeli bir beslenmede yer vermek gerekir hücrelerin yapı tasıdır. Burada dikkat etmemiz gereken et tavuk balık gibi protein kaynaklarının pişirme şekilleridir. Mümkün olduğunca haşlama ya da ızgara olarak tüketmek gerekir.

Aksam yemek davetleri çok çekici olabilir

Yazın aksam davetleri geç saatlerde başlar güneşin batması havanın serinlemesi beklenir. Genellikle saat 21.00 civarında yemek yenebilir o saate kadar aç olduğunuzda daha fazla yemek isteğinizin önüne geçin. Gece geç saatlerde yenen yemek yüzünden sindirim problemi ve ertesinde uyku sorunları yaşamamanız için saat 18.00 civarında hafif bir şeyler yemelisiniz.


Alkolü kontrollü tüketmeye dikkat edin

Alkolün sıcak havalarda sağlığa zararlı etkileri daha fazla olur. Haftada 2 gece 2 kadehle sınırlandırmaya özen göstermelisiniz. İçki hakkınız bitince arkadaşlarınıza yeşil elma nane çilek siyah üzüm katarak cazip hale getirdiğiniz suyla eşlik ederseniz alkolün olumsuz etkilerinden de kurtulmuş olursunuz.

Açık büfe tuzağına sakın düşmeyin

Tabağınızı fazla çeşit ile doldurmanızda sindirimi zorlar. Herkes kuyruğa girdiğinde masanızda bir bardak suyunuzu yudumlayınböylelikle iştahınızı da kontrol edebilir daha az yemek istersiniz. Büfe çevresinde kalabalık azaldığında ise küçük boy bir servis tabağına mezelere itibar etmeden en fazla üç çeşit alarak diyetinizi bozmadan o geceyi atlatabilirsiniz.

Şamdan/Banu Kazanç

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla