Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.11.2012, 12:14   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Betacorton 100 Mg 20 Gr Yağli Krem

Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Betacorton Yağlı Krem, subakut ve kronik dermatozlar, özellikle psoriasis , neurodermitis, kronik meslek dermatozları, liken ruber planus durumlarında kullanılır.
Kontrendikasyonları:
Bütün dermokortikoid preparatlar deri tüberkülozlarında, frengi özellikli deri hastalıklarında, viral enfeksiyonlarda (Varicella ve Vaccinia dahil) mikotik rahatsızlıklarda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
Deri kıvrımlarında, yüzde ve çocuklarda kısa süreli kullanılmalıdır. Hamileliğin ilk üç ayında prensip olarak kullanılmamalı , eğer çok gerekli ise çok kısa süreyle kullanılmalı, geniş yüzeyli uygulamalardan kaçınılmalıdır. Dermokortikosteroidler genel olarak aşırı dozlarda uzun süre kullanıldıklarında, vücutta geniş yüzeylere, zedelenmiş cilde tatbik edildiklerinde , ayrıca kapalı bandaj uygulandığında absorpsiyonları artarak istenmeyen sistemik yan etkilere neden olabilirler
Yan etkiler/Advers etkiler:
Kapalı bandaj altında daha yüksek oranda olmak üzere, topikal kortikosteroidler ile ilgili olarak, yanma, batma, irritasyon, kuruluk, follikülit, hipertrikoz, hipopigmentasyon, perioral dermatit, allerjik kontakt dermatit, deride maserasyon, ikincil enfeksiyon, deri atrofisi, striae, miliaria, gibi yan etkiler görülebilir.
İlaç etkileşimleri:
Fenitoin, Barbitüratlar ve Rifampisin ile birlikte kullanıldığı taktirde Halsinonid'in hepatik eliminasyonu hızlanır, buna paralel olarak farmakolojik etkide azalma görülebilir.
Kullanım şekli ve dozu:
Doktor başka türlü tavsiye etmediyse, günde 2 kez hastalıklı bölgeye sürülüp oğuşturulur. Kuvvetli etkili kortikoidlerin deri atrofisi, teleangiektazi ve striae gibi yan etkileri, kullanımı 2 hafta ile sınırlamak suretiyle önlenebilir. Betacorton genel olarak iyi tolero edilir. Zaman zaman uygulamadan hemen sonra Üre'den ileri gelen hafif yanma hissi görülebilir

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla