Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.02.2014, 22:51   #15 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

soğan kesesinde piyaz


Malzemeler (5 kişilik):

2 fincan fasulye

1/2 demet maydanoz

6 adet yeşil soğan

sos için :

2 limon suyu

3 çorba kaşığı tahin

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı pul biber

4-5 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sirke

3 çorba kaşığı haşlanmış fasulye

tuz

Soğandan kase için :

3 büyük yuvarlak soğan

2 tatlı kaşığı sirke

tuz

Yapılışı :


tahin soslu piyaz

1- Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün tuz katıp diş geçirecek kıvama (al dente) gelene kadar kaynatın. Suyunu süzüp 3 çorba kaşığı fasulyeyi sosa ayırın ve yeşil soğan ve maydanozları içine küçük küçük doğrayın.

2- Soğanları sirke ve tuz ile birlikte bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 2 tarafını da kesip iç katmanlarını ayırmaya çalışın. Ayırırken yırtılanları ve en iç kısımlarını piyazın içine doğrayın.

3- Sos malzemelerinin hepsini blender’dan geçirip fasulye karışımına ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı soğan kaselerine doldurun..

-AFİYET OLSUN-

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla