Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.02.2014, 17:00   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart KPSS Bilişsel Öğrenme Konu Özeti

KPSS Bilişsel Öğrenme Konu Özeti

İnsan öğrenmesinin söz konusu olduğu durumların hepsinde değilse bile çoğunda klasik ve edimsel koşullanmayı incelerken ele aldığımız türden işlemler yoktur.insanlar bazı şeyleri sadece bunlara maruz kalarak öğrenirler.
Örneğin dün akşam televizyonda haberleri izlemişseniz büyük bir olasılıkla bir şeyler öğrenmişsinizdir; ve bunları başka birisine anlatabilirsiniz. Burada bilişsel öğrenme vardır. Şimdi bu kitabı okurken de ne klasik koşullanmaya, ne edimsel koşullanmaya ne de kaçma koşullanmasına benzeyen bir durumda öğrenme yapmaktasınız. Bu öğrenme durumunun özelliği, yeni bilgilerin depolanması ve eski bilgilerin yeni anlamlar ve bağlar kazanmasıdır.

Pekiştirecin açık biçimde kullanılmadığı ve ağırlık noktasını bilgi depolama ve işlemenin oluşturduğu öğrenme durumları için bir ad bulmak gerekir. "Bilişsel" (cognitive) kelimesi psikologlar tarafından, duyu organlarından gelen girdilerin işlenmesini ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. "Öğrenme" ise daha önce de gördüğümüz gibi, davranışlarda yaşantı sonucu meydana gelen oldukça devamlı bir değişikliktir. Bu iki terimin tanımını bir araya getirince "bilişsel öğren-me"nin tanımını elde ederiz:

Alıntı.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla