Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.03.2014, 00:56   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Öğretmeniyle ilişkim çocuğum için ne kadar önemli?

Öğretmeniyle ilişkim çocuğum için ne kadar önemli?

Çalışan anne sayısının artmasına paralel olarak çocukların bakım ve eğitim için okullara gönderilmesi değişen aile yaşantısının en önemli gerçeğidir. Bunun sonucunda okula özellikle de anaokuluna giden çocuk sayısı oldukça artmıştır. Aileler çocuklarını okula göndererek hem çocukları için hem de kendileri için farklı bir sosyal ilişki başlatmış oluyorlar bu ilişki de aile-çocuk-öğretmen ilişkisidir.
Çocuğunuzun okuldaki başarısını etkileyen “okul içi ve okul dışı olmak üzere” birçok sebep vardır. Okul dışı etkenler söz konusu olduğunda çocuğunuzun derslerindeki başarısında en önemli belirleyici unsur siz olursunuz. Çocuğunuzla kuracağınız iletişimin kalitesi okul ve öğretmeni ile gerçekleştireceği işbirliği düzeyi çocuğunuzun başarısına önemli katkılarda bulunur.

Psikolog İbrahim Ertabak: “Çocuğunuzun okul başarısının artmasını sağlamak için öncelikle onu iyi tanımalısınız. Eğer iyi tanımıyor onun olumlu ve olumsuz davranışları hakkın da yorum yapamıyor içinde bulunduğu yaş grubunun psikososyal özelliklerini bilmiyorsanızöğretmeniyle olan ilişkiniz sağlıklı olmayabilir.” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor. “Sağlıklı bir öğretmen-aile işbirliğinin yolu aile ve öğretmen arasında öğrenciyle ilgili sağlıklı bilgi akışının olmasından geçer.”
Öğretmen –aile iletişiminin güçlendirilmesi çocuğunuzun okul başarısını yükseltebileceği gibi okuldaki disiplin sorunlarını da yaşamasını engeller.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla