Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.03.2014, 02:27   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yardım, çocuğun güven duygusunu geliştiriyor

Yardım, çocuğun güven duygusunu geliştiriyor

Çocuklardan yaşına ve yeteneğine göre istenen yardımın evdeki rolleri paylaşmayı öğrettiği güven duygusunu geliştirip sorumluluk sahibi yaptığı bildirildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşare Aktaş Arnas annelerin genellikle çocuklarını ihmal ettikleri düşüncesiyle sürekli suçluluk duyarak büyük özveriyle onların isteklerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
Günlük işlere olduğu kadar çocuklara da zaman ayrılması gerektiğini belirten Arnas şöyle konuştu:
''Zamanın çok sınırlı olduğu durumlarda anne ev işlerini yaparken çocuğu ile gününü nasıl geçirdiğini konuşurken yaşına ve yeteneğine göre ondan yardım isteyerek ailedeki rolleri paylaşmasını sağlayıp güven duygusunun gelişmesine ve sorumluluk sahibi olmasına yardımcı olmalıdır. Anne çocuğa bir model olmalı onunla olumlu iletişim kurarak güven sevilme ve bağımsızlık gibi ihtiyaçlarını karşılamalı. İşler bittikten sonra da anne çocuğun istediği herhangi faaliyeti birlikte yapmalıdır. Özellikle okul öncesi dönemde çocuklar annesi ile ortak bir şeyler yapabilmek ve onunla oynayabilmek için fırsat arar. Çocuğa sağlanan öncelik anne-çocuk ilişkisini kuvvetlendirir.''

Alıntı

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla