Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.03.2014, 10:17   #1 (permalink)
Jade

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
soris Oktay Usta Çilekli Baklava - Oktay Usta Baklava Tarifleri

Oktay Usta Çilekli Baklava - Oktay Usta Baklava Tarifleri




HAZIRLANIÞI: Ýlk olarak tatlýnýn þerbetini hazýrlayarak soðumaya býrakýn. Bu arada çilekleri minik minik doðrayýn. Þžeker ve tereyaðý ile sotelemeye alýn. Suyunu çekene kadar piþirin. Diðer tarafta yufkalarý tepsi boyunda kesin tepsinin altýný yaðlayýn.

Birkaç kat yufka aralarýna tereyaðý serperek koyun. Yufkanýn yarýsýný bu þekilde tepsiye döþeyin. Kenarlarýndan artan parçalarý da içine ekleyebilirsiniz. Yufkalarýn yarýsýný tepsiye döþedikten sonra çilekli harcý ve kýrýlmýþ cevizleri yufkalarýn üzerine yayýn. Daha sonra kalan yufkalarý yine aralarýný yaðlayarak üzerine kapatýn. Kenarlarýný alta kývýrarak kapatýn. En son üzerine de tereyaðýný gezdirerek dilimledikten sonra 180 derecede piþŸirin. Ýlk sýcaklýðý çýkýnca þerbetini verin.

ÇÝLEKLÝ BAKLAVA
6 yufka
300 gr.çilek
1 su b.ceviz
2 çorba k.tereyaðý

ÞERBETÝ ÝÇÝN:
2.5 su b.toz þeker
2 su b.su
1 dilim limon

__________________



Jade isimli Üye þimdilik offline konumundadýr Alýntý ile Cevapla