Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.03.2014, 21:55   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi





Malzemeler
250 ml su
250ml süt
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı toz şeker(silme)
1 çorba kaşığı tuz(silme)
50 gr margarin yada tereyağı
5-5,5 su bardağı un(orta boy su bardağı)
susam,çörekotu
tepsiyi unlamak için kepekli un
Pideye şekil vermek için;
1-2 çorba kaığı un ve bir miktar su
ile hazırlanan ayran kıvamında bulamaç
Tarif
Sütü ve suyu ılıtıp içine şekeri ve eritilmiş yağı koyup şeker eriyene kadar karıştırın.
Derin bir kaba unu eleyip içine tuzu ekleyip karıştırın,sıvı karışımın içine azar azar ekleyin.
Ele yapışan bir hamur olacağı için mikserin hamur karıştırıcısı ile karıştırın.Üzerini kapatıp 50 dak mayalanmaya bırakın.
Tepsiyi yaglayıp kepekli unla unlayın.
50 dak sonunda hamuru tahta kaşıkla karıştırıp biriken gazı çıkartın.
Bir kabın içine bir miktar yağ koyup elinizi buna batırarak hamuru kabından alıp tepsiye yerleştirin.
10 dak daha tepsinin üzerini örterek mayalandırın.Hazırladığınız bulamaca elinizi batırarak pideye şeklini verin.
Üzerine bolca susam ve çörekotu serpip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan önce üzerine fırça ile yağ sürün 5 dak daha bekletin.
Fırından çıkarıp afiyetle yiyin.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla