Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.03.2014, 22:32   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tantuni nasıl yapılır?

Tantuni nasıl yapılır?




Malzemeler
Yarım kilo dana biftek
Kimyon
Kekik
Yapılışı
Yarım kilo et keskin bir bıçak yardımı ile çok ince kıyılır.
Yapışmaz ya da demir bir yüzeyli tava hafifçe yağlandıktan sonra tavanın büyüklüğüne göre et iki parçaya bölünür ve kızdırılan tavaya her seferinde bir miktar et koyulup devamlı karıştırılarak harlı ateşte 5 dakika kavrulur.
Etlerin tamamı pişirildikten sonra içerisine pul biber, kimyon, kekik ve tuz serpilip servis edilir.
Afiyet olsun…

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla