Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.03.2014, 18:35   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mayonezle Saç Bakımı Nasıl Yapılır

Mayonezle Saç Bakımı Nasıl Yapılır




Mayonezle saç bakımı özellikle kuru ve yıpranmış saçlar için kullanılabilecek, hazırlaması ve uygulaması çok kolay bir bakım uygulamasıdır. Başta yumurta ve sirke olmak üzere mayonez içinde bulunan bileşenler boyadan ve güneşten yıpranan saçların kısa sürede nemlenmesini, yumuşamasını ve kırık oluşumunun azalmasını sağlar. Mayonezi direk saçlarınıza sürüp yarım saat bekletebilir veya saç tipinize, yıpranmanın derecesine göre yumurta, zeytinyağı gibi diğer malzemelerle karıştırarak kullanabilirsiniz.
Mayonezle Saç Bakımı

Mayonezle hazırlanan saç maskeleri saçınızın durumuna göre haftada 1′den ayda 1′e kadar değişik sürelerde kullanılabilir. Saçınız çok kuruysa ve boyadan yıpranmışsa 3-4 hafta boyunca haftada 1 uygulamanız önerilir.
Mayonezle saç bakımı için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şöyle; saçınızın uzunluğuna göre 3-4 kaşık mayonez, 1 yumurta, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı. Zeytinyağı yerine badem yağı, jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı veya hiçbirini bulamadıysanız bebe yağı kullanabilirsiniz.
Mayonezi ve yumurtayı dolaptan çıkardıysanız önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Yumurtayla mayonezi karıştırırken azar azar zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Saçlarınız çok kuruysa zeytinyağı miktarını arttırabilirsiniz. Karışım hazır olduktan sonra saçlarınızı ıslatın ve fazla suyu havluyla alın. Maskenin saçınızın her bölgesine yayıldığından emin olmak ve daha kolay sürmek için saçlarınızı büyük tutamlara ayırabilirsiniz. Parmak uçlarınızla saç derinize masaj yaparak karışımı saç köklerine sürmeye başlayın. Saç derisine yapacağınız 10 dakikalık masaj yeterli olacaktır. Geri kalan karışımı köklerden uçlara iyice yedirin. Kırılgan saç uçlarının mayonez ve zeytinyağı karışımı ile tamamen kaplandığından emin olun. Maskeyi iyice sürdükten sonra saçlarınızı başınızın sütünde toplayarak duş bonesi takın. Duş bonesi yerine ince, şeffaf poşetlerden kullanabilirsiniz. Bu maskenin saç tarafından daha hızlı emilmesini ve daha etkili olmasını sağlayacaktır.
Mayonez maskesinin en az 1 saat, etkisini daha iyi göstermesi için 2 saat saçınızda kalmasını öneririm. Bu süreden sonra saçlarınızı ılık suyla temizleyebilirsiniz. Tavsiyem saçlarınızı aynı gün şampuanlamanız gerekmiyorsa ılık suyla maskeyi çıkardıktan sonra şampuanlama işini ertesi güne bırakmanız. İlk gün şampuanlamazsanız maske etkisini daha kısa sürede gösterir ancak işe gitmeniz veya dışarı çıkmanız gerekiyorsa şampuan kullanmazsanız saçlarınız kokacaktır. Artık bu seçim size kalmış.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla