Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.03.2014, 20:30   #7 (permalink)
Asi Ruh
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart



Rüyada Cehennem Görmek

CEHENNEM: Rüyada cehennemin görülmesi büyük günahlar ile tâbir olunur. Çünkü cehennem günahkârların ceza mahallidir. Rüyada cehenneme girdiğini görmek, dünya hayatında fakr ve zarurete, gam ve kedere, âhirette de azaba işarettir. Cafer-i Sâdık (r.a) demiştir ki: Rüyada cehennem görmek, şu şekilde tâbir olunur: a) Fısk ve küfür, b) Sıkıntı ve keder, c) Şer ve fesat, d) Kıtlık ve sefalet Ibn-i Kesir (rh.a) demiştir ki: Rüyada cehennem görmek, mal ve şerefin zevaline, zengin iken fakir olmaya, refahdan çıkıp şiddet ve zarurete girmeğe, sıkıntı ve zindana düşmeğe, dünyada zarar ve hüsrana, zillet ve hakarete ve son nefeste imansız gitmeye delâlet eder. Rüyada cehennem bekçisi olan Mâlik isimli meleği görmek, yüce ve Kerim olan Allah'ın ve onun Resûlü'nün ve müminlerin muhabbetine, izzet ve saltanata, nifaktan uzaklaşmağa, günahlardan kurtulmağa ve dinde gayrete delâlet eder.

Nablusî hazretleri demiştir ki: - Rüyada cehenneme kılıcını çekerek girdiğini gören kimse, fuhuş, kötü ve yaramaz konuşur. Tebessüm ederek cehenneme girdiğini gören kimse fasık, azgın ve Rabine isyan edici ve dünya nimetleriyle ferahlanıcıdır. Ibn-i Sîrîn (rh.a) demiştir ki: - Bir kimsenin rüyada cehenneme girdiğini görmesi, servet ve malının zevaline, kötü suale düşmeğe, dünyada bid'at ehli olmaya, hamama, fırına ve içinde ateş yakılan yerlere delâlet eder. Rüyada cehennemden kurtulduğunu görmek, günahtan tevbe etmeye; cehennemde oturup yemek yemek ve şarabından içmek günahta ısrar etmeye delâlet eder. Yine rüyada Mâlik veya cehennem bekçilerinden birinin kendisini yakalayıp ateşe attığını görmek, zül ve hakarete düşmeğe, cehenneme girmeyi müteakip cehennemden çıktığını görmek, cennete gireceğine, günah ve hatalarına tevbe edeceğine işarettir.

Rüyada yüzü siyah, gözleri gömgök olarak görmek ve cehennemde bulunmak, Allanın düşmanları ile dost olmaya delâlet eder. Rüyada cehennemi açık olarak görmek de, sultanın ve Allahın azabı ile tâbir olunur. Yine denilmiştir ki: Rüyada cehennemi görmek ve oraya girmek, dünyada rütbenin elden gitmesine işarettir. Bazı kere de bu rüya, zenginlikten fakirliğe, ülfet ve ünsiyetten vahşet ve geçimsizliğe, daima zindanda kalmaya, dünyada hor ve hakir olmaya delâlet eder. Rüyada cehennemin bekçisini kendisine doğru yönelik teveccüh ettiğini görmek, ateşten selâmet bulmaya ve emin olmaya delâlet eder. Yine rüyada cehennem bekçilerinden birini görmek, polis eline geçmeye ve suale çekilmeye işarettir. Zindandaki bir adamın rüyada cehennemin bekçisini kendisine tebessüm eder görmesi, hapisten kurtulmaya delâlet eder. Rüyada daimi olarak cehenneme hapsedildiğini ve fakat ne zaman cehenneme girdiğini bilmediğini görmek, dünyada fakirlik ve mahrumiyete ve mahzun olmaya delâlet eder. Hasılı rüyada cehennem görmek, kötülüğe, isyana, günaha, meşakkate ve zillete delâlet eder. Böyle bir rüya görenin hemen kendine gelmesi ve hatalarına tevbe etmesi gerekir. Çünkü tevbe eden hiç günah işlememiş gibi olur.

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla