Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.03.2014, 01:43   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Güçlü görünmenin 7 yolu

Güçlü görünmenin 7 yolu

Beden dilin ve ses tonunla güç yansıtırsan etrafındakilere bu işi bildiğini ve saygı görmeyi hak ettiğini hissettirsin. Zaman içinde öz güvenini kazandıkça, sana daha fazla yetki verildiğini göreceksin. İşte başlangıç için bir kaç ipucu:

1) Duruşuna dikkat et! Beden Dili ve İletişim Uzmanı Lillian Glass, "Otururken ya da ayakta dururken kamburunu çıkartman, zayıf ve kendine güvensiz biri olduğun izlenimini uyandırır." diyor.

2) Birisiyle sohbet ederken bedenin, dolayısıyla ayak parmakların o insanı gösterecek şekilde durmalı. Bu pozisyon ondan korkmadığını gösterir.

3) Birisiyle konuşurken göz kontağı kurmaktan çekinme! Güçlü insanlar, konuştuğu kişiye etraftaki tek insan oymuş gibi hissettirir.

4) Daha derin bir ses tonuyla konuş! Bunu yapmak için karın kaslarından güç alabilirsin. Glass, "Derin sesler kulağa daha güçlü gelir." diyor. Aynı zamanda sesinin çok yumuşak (zayıf gösterir) ya da çok yüksek (dikkat çekmeye çalıştığın izlenimini uyandırır) olmamasına dikkat etmeni öneriyor: "Monoton bir ses tonuyla da konuşmak istemezsin. Altını çizmek istediğin kelimeleri dikkatlice vurgula ki karşındaki insan seni dinlerken dikkatini kaybetmesin."

5) Her cümleni soru soruyormuş gibi bitirmekten vazgeç! Böyle konuştuğun zamanlarda cümle sonlarında sesin yükselir ve ne söylediğinden emin değilmişsin hissi uyandırırsın.

6) Daha az gülümse, daha az başını salla! Bunları daha ziyade televizyondaki sunucular yapar. İnsanlar genelde kendinden daha güçlü kişilerle konuşurken gülümseyip başını sallıyormuş.. Araştırmalar kadınların bunu erkeklere nazaran daha çok yaptığını gosteriyor. Ancak bunu gereğinden fazla yaparsan, memnun edilmesi kolay bir insan olduğun izlenimini verebilirsin. Sen kararını biliyorsun nasıl olsa

7)İnsanların seni terli görmesine izin vermemeye çalış! Bir durum karşısında ne kadar heyecanlanırsan heyecanlan veya ne kadar şaşırırsan şaşır, tepkini belli etmemeye çalışmalısın. Sakin görünmek için elinden geleni yap.

Alıntıdır.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla