Trabzon Usulü Mısır Çorbası Tarifi ( 1363 Kcal )
Kategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Etnik : Laz Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- 1 Su bardağı Kuru Fasulye
- 2 Su bardağı Mısır
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Yoğurt
Üzeri İçin
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Kuru Nane
Hazırlanışı
Mısır ve kuru fasulye önceden ıslatılır sonra bütün malzeme bir tencereye alınır. Üzerine soğuk su eklenip yenecek kıvama gelene kadar pişirilir. Karışım soğuduktan sonra çırpılmış yoğurt eklenir. Karıştırılıp nane ve pulbiber ile servis yapılır.