Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.04.2014, 12:11   #2 (permalink)
SrKn
ultrAslan

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Parti Atıştırmalıkları! Parti Atıştırmalıkları Nelerdir? Parti Atıştırmalıkları Yapılışı.

Sade Yuvarlak Tortilla Cips ve Köz Biberli Dip

İki çorba kaşığı bademi mutfak robotunda bir güzel parçalara bölün. İçine 240 gram kepekli ekmek kırıntısı, 180 gram kırmızı köz biber, yarım tatlı kaşığı Lee Kum Lee Acılı Sarımsak Sosu ve bir çimdik tuz ekleyin. Robot çalışırken iki çorba kaşığı sızma zeytinyağı da koy. 48 adet cipsle servis edin.

Pita Cipsleri ve Körili Nohutlu Ezme

Mikrodalga fırınına konulabilir bir kasede bir çorba kaşığı sızma zeytin yağı , iki tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak ve bir tatlı kaşığı köriyi karıştırın. Kabın üstünü mikrodalga fırına uygun bir plastik folyoyla kaplayıp bir dakika boyunca pişirin. Sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Robotun içine bir konserve nohut, tavuk suyu, 1,5 tatlı kaşığı acılı sos ve bir çimdik tuz koyun. Bir dakika boyunca iyice karıştırın. İhtiyaç varsa nohut konservesinin içindeki sıvıdan üç kaşık ekleyin. Karışımı bir tabağa alıp üstüne beyaz peynir parçaları serpiştirin. Parçalara bölünmüş pita ekmeğiyle servis edin.

Az Tuzlu Lays Light Patates Cipsi ve Karamelize Yeşil Soğan

İki çay kaşığı sızma zeytinyağını tavada ısıtıp 120 gram ince doğranmış yeşil soğan ekleyin, beş dakika boyunca karıştırarak pişirin. 1 tatlı kaşığı acılı sos ve bir çimdik tuz ekleyin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından 180 gram ricotta peyniri ve bir tatlı kaşığı limon suyuyla karıştırın. 48 adet cipsle servis yapın.

Dip sosları daha önce hazırlayın!

Rokfor Peynirli, Cevizli Dip Sos

Bir gün evvel hazırlayın ama cevizleri eklemeyin. Vakumlu kapta muhafaza edin. Cevizleri eklemeden 15 dakika bekleyin.

İstiridyeli Dip

Üç gün evvel hazırlayın. Vakumlu kapta muhafa edin.

Beyaz Fasulyeli Dip Körili Nohut Ezme

Bir gün evvel hazırlayın ve vakumlu kapta muhafaza edin. Servis etmeden 15 dakika bekletin.

Köz Biberli Dip
Bir hafta evvel hazırlayın, vakumlu kapta saklayın.

Karamelize Yeşil Soğan

Üç gün evvel hazırlayın, vakumlu kapta saklayın.

Hindistan Cevizli Patates Topları

İki adet tatlı patatesi doğrayın ve 1 tatlı kaşığı suyla beraber mikrodalga fırına koyun. Altı dakika boyunca iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Üç dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra bir çatal yardımıyla ezin. Fırın tepsisine pişirme spreyi sıkın. Bu arada mutfak robotuna bir yumurta sarısı, bir çorba kaşığı mısır unu, bir tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak, bir çorba kaşığı taze zencefil, yarım tatlı kaşığı kabartma tozu ve bir çimdik tuz ekleyin. Yoğun bir püre oluşana kadar işlemden geçirin. Bir çorba kaşığıyla 24 adet patates topu oluşturun. Her birinin üzerini üç çorba kaşığı Hindistan cevizi yaprağı ile süsleyin. 15 dakika boyunca fırında kalsın, Hindistan cevizi parçaları kahverengi olmalı. Sıcak sıcak servis edin.

Parmesan Peynirli Kıtır Tavuk Parçaları
Fırını önceden ısıtıp fırın tepsisine pişirme spreyi püskürtün. Derisiz ve kemiksiz tavuk parçalarını 24 eşit parçaya bölüp tepsiye dizin. Üstüne de ince bir tabaka halinde un serpiştirin. Bir tabakta 60 gram ekmek kırıntısı, 124 gram parmesan peyniri, yarım tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak, yarım tatlı kaşığı dövülmüş biberiye, bir çimdik tuz ve bir çimdik karabiberi karıştırın. Her bir tavuk parçasını önce yumurta beyazına ardından da karışıma batır, parçaların üstüne de zeytinyağı gezdirin. Yedi dakika boyunca fırınlayın. Sonra çevirip sekiz dakika daha fırında tutun. Yumuşak ve çıtır çıtır olmalı.

Yaban Turplu Kremalı Biftek ve Kuşkonmaz Rulosu

Fırını önceden ısıtıp 250 gramlık kuşkonmazı fırın tepsisine dizin, üstünde de ayçiçeği yağı gezdirin. Kuşkonmazlar yedi dakika boyunca fırında kalsın. Fırından alın ve soğumaya bırakın. Bu arada mutfak robotuna 180 gram labne peyniri, üç çorba kaşığı yaban turpu sosu ve iki tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi koyun ve kremsi bir kıvama gelene kadar işlemden geçirin. Dilimlenmiş rostoları mutfak tahtasına dizin, her birinin üzerine bir tatlı kaşığı yaban turpu karışımı koyun. Kuşkonmazları rosto dilimlerinin ortasına koyup rulo yap ve servis et.

Pesto Sosu ile Doldurulmuş Mantar

Fırını önceden ısıtıp fırın tepsisine pişirme spreyi püskürtün. 24 adet kültür mantarının saplarını ayırarak tavaya dizin. Bir kasede 120 gram yağsız ricotta peyniri, bir çorba kaşığı hazır pesto ve iki tatlı kaşığı unu karıştır. Her mantar şapkasını dolduracak kadar karışım koyun. Başka bir kasede ise iki çorba kaşığı rendelenmiş Romano peyniri ve bir çorba kaşığı ekmek kırıntısını karıştırın. 15 dakika boyunca fırında kalsın. Oda sıcaklığında serinledikten sonra, dilerseniz çeri domateslerle servis edebilirsiniz.

Cajun Köfteler

Fırını evvelden ısıtıp fırın tepsisine pişirme spreyi püskürtün. Mutfak robotunun içine ise 50 gram kuşbaşı kuzu eti, iki çorba kaşığı taze fesleğen, iki tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak, iki tatlı kaşığı Cajun baharatı ve bir çimdik tuz koyun. Karışımı ellerinizle 32 adet köfte haline getirin. Bir tavaya azıcık zeytinyağı koyun. Köfteleri 10 dakika boyunca tavada pişirin.

Hindistan Cevizli Patates Topları

36 saat evvelden hazırlayabilirsiniz. Fırınlanmamış patates toplarını sıkıca sarılmış folyonun içinde dondurun. Parti günü folyoyu açıp patatesleri 15 dakika boyunca fırına sürün. Pişirilmiş patates topları servis edilmeden bir gün boyunca muhafaza edilebilir. Parti zamanı 60-90 saniye boyunca yeniden ısıtmalısınız.

Parmesan Peynirli Kıtır Tavuk Parçaları

İki saat evvel hazırlayın. Pişirmediğiniz tavuk parçalarını ise balmumu kağıdına sarıp buzdolabında saklayın.

Yaban Turpu Kremalı Biftek ve Kuşkonmaz Rulosu

Servis etmeden 12 saat evvel hazırlayın. Kuşkonmaz serinledikten sonra vakumlu kapta muhafaza edebilirsiniz.

Pesto Sosu ile Doldurulmuş Mantarlar

12 saat evvel hazırlayın. Balmumu kağıdı ile kaplayıp muhafaza edin.

__________________

Fitness Eğitmeni
SrKn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla