Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.04.2014, 21:46   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Işıl Alben Kimdir? Işıl alben Hayatı, Biyografisi Ve Bilinmeyenleri

Işıl Alben Kimdir? Işıl alben Hayatı, Biyografisi Ve Bilinmeyenleri




Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi oyuncusu olan Işıl Alben 22 Şubat 1986 yılında İstanbul 'da doğmuştur. 1.73 boyunda ve oyun kurucucu pozisyonunda mücadele etmektedir.

Basketbol Hayatı 1998 yılında İstanbul Üniversitesi altyapısında basketbola başlayan Işıl Alben, burada iki yılı A takımda olmak üzere aralıksız sekiz yıl oynamıştır.İstanbul Üniversitesi takımında küçüklerde bir, yıldızlarda üç, gençlerde ise beş Türkiye şampiyonluğu yaşamıştır.Bunun yanısıra altyapıda oynadığı yıllarda birçok kez asist kraliçesi, en değerli oyuncu ve en iyi oyun kurucu ödüllerini almıştır.Onaltı yaşında A takıma yükseldiği İstanbul Üniversitesi'nde birinci oyun kurucu görevini üstlenmiştir.Çok genç yaşta aldığı bu başarılar ligteki takımların gözünü Işıl Alben'e çevirmiştir.
İstanbul Üniversitesi 'nden sonraki durağı ise Botaşspor olmuştur.Adana'da Botaşspor forması altında çok başarılı bir sezon geçirir.Daha sonra ise Bayan basketbolunda bir zamanların yenilmez takımı Galatasaray tarafından gelen transfer teklifine, kendisininde iyi bir Galatasaray taraftarı olması hasabiyle hiç düşünmeden evet der.Başarılı oyununa Galatasaray 'dada devam eden Işıl Alben sahip olduğu atletik özellikleri ve agresif oyun stili sayesinde FIBA Europe tarafından Avrupa'nın en çok heyecan veren genç sporcularından birisi olarak lanse edilmiştir.116 kez A Milli Takım formasını giyen Işıl Alben halen Galatasaray 'da oynamaktadır.

Kariyeri
1998 / 2006 - İstanbul Üniversitesi
2006 / 2007 - Botaşspor
2007 / (günümüz) - Galatasaray
Ödülleri


Altyapıda dahil olmak üzere birçok ödül sahibi olan Işıl Alben'in aldığı bazı ödüller şunlardır;
2004 - Gençler Avrupa Şampiyonası Asist Kraliçesi
2004 - Gençler Avrupa Şampiyonası Turnuvanın En İyi Beş'ine seçilir
2005 - Ümitler Avrupa Şampiyonası Asist Kraliçesi
2005 - Ümitler Avrupa Şampiyonası Top Çalma Liderliği
2006 - Ümitler Avrupa Şampiyonası Top Çalma Liderliği
2006-2007 Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi En Değerli Oyuncusu
2007-2008 FIBA Eurocup 3.lüğü

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla