Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.05.2014, 21:16   #1 (permalink)
-X-
Frav frivlbehz.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 250.000 Dolarlık Robot Çiftçi



250.000 Dolarlık Robot Çiftçi

New York eyaletindeki çiftliklerde yaşanan kaliteli işgücü problemine robotlar çözüm olmuş. Özel tasarlanmış robotlar lazerlerle ineklerin karınlarını tarıyor, süt vermeye hazır olup olmadıklarını, o gün ne kadar yem yediklerini, hatta kaç adım hareket ettiklerini dahi takip ediyorlar. Her inek süt vermeye hazır olduğunda sağılıyor.

Robotların kullanımı hem çiftlik sahiplerini her gün zorlu bir süt sağma maratonundan kurtarmış, hem de ineklerden aldıkları sütün kalitesini artırmış. Gerçi bu robotlar ucuz da değil, fiyatları 250,000 dolar’a kadar çıkabiliyor. Ama küçük ve orta boy çiftlikler, günlük üretimin yüksek olduğu büyük çiftliklerle rekabet edebilmek için yavaş yavaş yeni teknolojiyi kullanmak mecburiyetinde hissediyorlar.

Çiftçiler her günkü ağır ve takip lazım gelen süt sağma işlerini robotların devralması ile, hayvanlarına daha çok itina gösterebildiklerini söylüyorlar. Böylece vatandaşlar da, inekler de kazanıyor, teknolojinin hayatımızı geliştirdiğini anında görebildiğimiz bir alan daha.



Alıntı

__________________
life over comp. sci.

Konu Asi Ruh tarafından (02.05.2014 Saat 21:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: Konuya resim eklendi.
-X- isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla