Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.05.2014, 20:34   #1 (permalink)
Sezqin-X-
Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Bursa Teknik Üniversitesi

Bursa Teknik Üniversitesi



uruluş ve Tarihçe

Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa'nın ikinci bir devlet üniversitesi olarak 21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 6 Fakülte, 2 Enstitü ve 1 Yüksek okul ile kurulmuştur.
BTÜ kuruluş aşamasını Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yürütmekte olup kampus yeri belirleme çalışmaları devam etmektedir. İlk yılını hazırlık sınıfı ile başlayacak olan üniversitemiz 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci almak üzere gerekli çalışmaları sürdürmektedir.

Bursa Teknik Üniversitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2010 yılında çıkardığı bir yasayla kurulmuştur. Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen'dir. BTÜ kuruluş aşamasını Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yürütmekte olup kampus yeri belirleme çalışmaları devam etmektedir. İlk yılını hazırlık sınıfı ile başlayacak olan üniversite 2011-12 döneminde öğrenci almak üzere gerekli çalışmaları sürdürmektedir.
Akademik birimler

Fakülteler
Doğa Bilimleri ve Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Denizcilik Fakültesi
Orman Fakültesi
İletişim Fakültesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Enstitüler
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstiütsü
Yüksekokullar
Yabancı Diller Yüksekokulu

BURSA’DA TEKNİK ÜNİVERSİTE HEYECANI


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NİN BURSA’DA SAĞLAM BİR OLUŞUMLA ÇALIŞMALARINA BAŞLAMASI NOKTASINDA GEREKEN DESTEĞİ VERECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

BASIN BÜLTENİ

BURSA’DA TEKNİK ÜNİVERSİTE HEYECANI

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NİN BURSA’DA SAĞLAM BİR OLUŞUMLA ÇALIŞMALARINA BAŞLAMASI NOKTASINDA GEREKEN DESTEĞİ VERECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

- BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ SÜRMEN, BURSA’YA İKİNCİ ÜNİVERSİTENİN KAZANDIRILMASI İÇİN UZUN YILLAR MÜCADELE ETTİKLERİNİ VURGULAYARAK, ÜNİVERSİTENİN ŞEHRE KAZANDIRILMASINDA BURSALILARIN AİLE BİLİNCİYLE HAREKET ETMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerel yöneticiler olarak Bursa Teknik Üniversitesi’nin oluşumu sürecinde eğitimcilerin yanında olacaklarını söyledi.

Başkan Altepe, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’i BURULAŞ İşletme Merkezi’ndeki makamında ağırladı. Rektör Sürmen’e ziyaretinde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Prof. Dr. Cevdet Demir de eşlik etti.

Başkan Altepe, Rektör Sürmen‘e görevinde başarılar dileyerek, “Bursa, her yönüyle gelişen bir kent. Tarih, turizm ve sanayi kenti Bursa, artık üniversite şehri olma yolunda da hızla ilerliyor” dedi.


Bursa Teknik Üniversitesi, BTSO ile işbirliği yapacak


Türk sanayicisinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elamanları yetiştirmek için yola çıkan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği anlaşması yaptı.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İlhan Parseker ile BTSO yönetim kurulu üyelerini ağırladı.
BTSO yöneticilerinin ziyareti sırasında konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Bursa Teknik Üniversitesi’nin üstlendiği misyonun BTSO’nun hedefleriyle örtüştüğünü belirtti. Prof. Dr. Ali Sürmen, "Sanayinin bu kadar yoğun olduğu Bursa’mızda teknik üniversiteye duyulan ihtiyacı layıkıyla yerine getireceğiz.” dedi.
Bursa başta olmak üzere Türk sanayicisinin beklentilerini karşılamak için çalışacaklarını belirten Prof. Dr. Sürmen, "Bu gayretlerimizin karşılığında sanayiciye sağlayabileceğimiz destekler konusunda hiçbir menfaat gözetmeden bilimsel çalışma ve araştırmalarımızı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.


“BTÜ’DEN GELEN TALEPLERE AÇIĞIZ”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise Bursa ve Bursalı sanayicilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için BTÜ’ye büyük görev düştüğünü aktardı. Sönmez, eğitime büyük destek verdiklerini belirterek, BTÜ’den gelecek taleplere her zaman açık olduklarını da söyledi.

__________________
Sezqin-X- isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla